Реклама / Ads
10| 6714 |23.12.2012 НОВИНИ

bTV: От Булсатком ни цензурират

.
Булсатком наложи безпрецедентна цензура над bTV. Това се казва в поредното изявление на телевизията по повод разразилия се скандал с доставчика.
 

В петък медията обяви, че спира да подава сигнал към доставчика заради просрочени задължения в големи размери. Същата вечер от Булсатком на два пъти спряха bTV точно по време на новинарските емисии. Според телевизията целта е "да не разберат абонатите реалните причини, които принудиха bTV Media Group да свали каналите си от мрежата на Булсатком".

"Подобна арогантна цензура на новините връща всички ни във времена, които смятаме, че са зад гърба ни и е абсурдно да се случва във времена, в които информацията стига до вас по многобройни канали, независещи от благоволението на един или няколко души, които наричат себе си бизнесмени", се казва още в изявлението.

"Истината е следната: когато абонат на Булсатком не си плати сметката до 5-я ден от началото на месеца, достъпът му до телевизия се спира. Същевременно Булсатком просрочва своите задължения с месеци към bTV и не счита, че това е достатъчно основание да прекратим подаването на сигнал към тях.

Освен това практиките, които Булсатком провежда от години на българския пазар, са некоректни и дискриминационни – с цел да не плащат за съдържание, декларират занижен брой абонати и постепенно превръщат локалното производство на български канали и програми невъзможно. Години наред bTV получава символични суми от тях срещу огромните инвестиции в съдържанието на програмите ни, но в тази икономическа обстановка това не може да продължава", категорично е ръководството на телевизията.

От bTV посочват още, че от години доставчикът ги изнудва с условия за разпространение, които им пречат да развиват съдържанието си. "В същото време Булсатком инвестира в друг български канал многократно по-висока цена, но не предлага равностойни условия за каналите на bTV."

В заключение от телевизията заявяват, че ще работят във всеки един от празничните дни за решаване на проблема.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 7268 |22.12.2012 Две телевизии се сдърпаха с "Булсатком" . 5| 5424 |19.11.2011 Булсатком възнамерява да стане четвърти GSM оператор . 28| 7607 |05.09.2010 Г. Лозанов: "Булсатком" може да бъдат наказани заради мача Англия - България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads