Реклама / Ads
54| 12309 |16.05.2020 НОВИНИ

bTV отвърна на Борисов: Тревожно е, че премиерът ни нарича ”Божков ТВ”

.
В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии.
 

Това се казва в официална позиция на bTV, след пиперливите коментари по-рано днес от страна на премиера Бойко Борисов.

 

Припомняме, че Борисов инспектира строежа на "Балкански поток", когато даде и първи коментар за джиросаните акции на ФК "Левски". През последните дни това е един от основните скандали в страната.

 

Докато отговаряше на журналистически въпроси от страна на репортер на bTV обаче, Борисов си изпусна нервите и отсече: Няма да се хвана на въпросите на "Божков ТВ". Освен това той няколкократно повтори, че няма нищо общо с акциите и призова феновете да търсят онзи, който ги е джиросал.

 

С интересни материали излязоха и инфармационните агенции "Блиц" и "Пик". В "Блиц" например имаше материал, който хвърли огромна вина върху медията и повтори "тезата" на премиера, че телевизията се е превърнала в "Божков ТВ". От там отсякоха категорично, че медията се е сринала до "нивото на кабеларка".

 

По-късно "Пик" също излязоха с материал по темата. Те обаче цитираха изказване на Валери Симеонов. Венелин Петков и Антон Хекимян заявиха, че заради изказване на лидера на НФСБ ще повдигнат обвинения и ще продължат "разговорите" в съда.

В днешната публикация на "Пик" Симеонов отсече: Това е Божков ТВ! То бива обслужване, но тяхното е облизване.

 

Ето и цялата позиция на bTV без редакторска намеса:

 

"Вчера и днес в българското медийно пространство се появиха неверни твърдения. Ето фактите от bTV Media Group:

 

1. „Национална лотария“ беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии. „Национална лотария“ беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели.


2. Новините и актуалните предавания на bTV Media Group са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV Media Group се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани.

 

В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8477 |08.05.2020 Горанов отвърна на Божков: Ако докаже твърденията си, ще понеса своята отговорност . 3| 4958 |04.05.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Увеличават се случаите на тревожност и депресии . 35| 11186 |26.04.2020 Премиерът Борисов: Няма да има разхлабване на карантината . 26| 6777 |25.04.2020 Борисов: Обмисляме свалянето на извънредното положение преди 13 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads