Реклама / Ads
20| 8537 |14.09.2020 НОВИНИ

Бухалката КПКОНПИ пак се развъртя. Но ние плащаме милиони за поръчките и грешките й

.
Покрай продължаващите вече 68 дни на протести с искане за оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев, като че ли позабравихме друг централен нападател от отбора на задкулисието. Да, за Сотир Цацаров иде реч.
 

Днес, гръмко в медиите лъсна съобщение, че КПКОНПИ е внесла искове за отнемане на незаконно имущество за почти 53 млн.лева. По домова книга са подкарани известни и не чак дотам хора, като впечатление прави не само фигурата на Веселин Денков, сочен за близък на Васил Божков, но и хора от обкръжението на Миньо Стайков, Арабаджиеви, Прокопиев и Цветан Василев.





Знаем, че много хора ще кажат: Браво, хак им е!

 

Не ни разбирайте погрешно. Ние не сме защитници на гореизброените лица, но като знаем начините на действие на КПКОНПИ, основателно си задаваме редица въпроси, относно прилагането на върховенството на закона в България.

 

Спомняме си времената, когато бе създаден първообраза на тази Комисия. През 2005 г. се наричаше КУИППД, а нейн култов шеф беше професор Стоян Кушлев. Тогава не само адвокатското съсловие се чудеше, що за хибрид се роди от бурната депутатска мисъл. В неведение бяха и самите съдии. И тогава имаше шумни прессъобщения и PR-акции, но някак си липсваше това усещане за мутренски инструмент, иначе наречен Бухалка.

 

После  тази Комисия се видоизмени до КОНПИ, а след това и до КПКОНПИ и разви ударният си потенциал по времето на Пламен Георгиев, станал известен в медиите като Пацо Терасата. Видя се, как по поръчка всеки може да бъде сготвен, имуществото му запорирано, а мачкането на човека шумно разгласявано по удобните медии. Няма нужда от присъда. Стига само една PR-акция. Пацо Терасата също по указания от горе набързо започна да мачка Цветан Василев, Иво Прокопиев, Гебрев и ред други неудобни за властта хора.  

 

За момент върховните съдии с Тълкувателно решение се опитаха да въздигнат правдата, като постановиха тълкувателно решение, че ако човек е оправдан или е без присъда няма отнемане, но Пацо Терасата панически изтича при благодетелите си и изплака, как стройната система на бухалката така няма да действа и Острието на правото и най-добър юрист на ГЕРБ Данаил  Кирилов пробута поправки в закона. Огън, без присъда. Достатъчно е повдигнато обвинение и мачкай....






Как действа ли? Набелязва се цел и прокуратурата атакува. Повдигат се обвинения, без значение дали ще издържат пред съда и се изпраща уведомление на Комисията. Там под вещото ръководство се създава ударен екип, който по метода „звездите ми го говорят“ се правят оценки на имоти и коли, които естествено са завишени. Тези измислени уж пазарни оценки се съпоставят с доходите на лицето и естествено, че ще се установи несъответствие.

 

Прост пример: Вие сте декларирали пред НАП 100 000 лева. Купувате с тях двустайно жилище за 45 000 евро и всичко според вас е наред, но не. КПКОНПИ е оценило двустайният ви апартамент на 60 000 евро и изведнъж, честито! Ходи се оправдавай и търси произход на тези допълнителни 20 000 лева, които са над декларирания доход. Човека беснее от безсилие и гняв срещу системата, защото знае, че това жилище е купено точно според неговите възможности и доходи, но сега заради нечия поръчка и еквилибристика с числа, Държавата в лицето на КПКОНПИ иска да му го отнеме, тъй като 20 000 лева са незаконни.

 

Не така стои проверката на някой богоизбран или партиен другар. Там удобно се признава цената по документ, а ако някой се сбърка да прави пазарна оценка, то тя ще е почти същата, като по нотариален акт. По този начин КПКОНПИ сгъна проверката на героите от Апартамент гейт, да речем . По този начин си затварят очите в КПКОНПИ и за имуществените декларации. Там масово се декларират имоти на цени по документ и никой не смее да се загледа в тях и да провери дали това са действителните цени.

 

Ще попитате: Ами, ако данъчните вече са направили ревизия и на човека всичко му е точно? Оказва се, че КПКОНПИ е над НАП и за нуждите на бухалкването, Комисията не зачита резултатите от ревизията. Не признава законни доходи, не признава пари, ако задължително не са минали през банка. Не признава предоставени суми от родители, братя и сестри, щото видите ли, преводите били без основание. Като, че ли шефовете на КПКОНПИ тичат до нотариус за всеки лев, които ще им влезе в джобовете или сметките. Нямате късмет, дори ако в момента сте на 40 години.






Проверката на КПКОНПИ ви връща 10 години назад и оставате изумени от констатациите, че проверяваното лице е започнал житейският си път точно преди толкова години. Това, че тогава сте били на 30 години за Комисията не означава нищо. Дотогава за КПКОНПИ сте били гол и бос. Никакво начално салдо, ако го нямате, като пари в банка. 

 

По този начин, твърди се от вътрешни на системата хора,  са формирани исковете срещу Цветан Василев, Прокопиев, Миньо Стайков, Арабаджиеви, Баневи, Гебрев. Да се готви Васил Божков, Лилана и всеки, който някога им е казал  „Добър ден“. Нищо чудно  на прицел да  бъдат сложени и проф.  Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, но за тях ще изчакат подходящото време.

 

Ако не вярвате, влезте в сайта на КПКОНПИ. Там са публикувани част от решенията на съдилищата от делата за конфискация. За по любознателните вижте и сайта на ВКС, през търсачката или този на Висш съдебен съвет. Прочетете и преценете сами, как КПКОНПИ прилага върховенството на закона.

 

И тъй като, Пацо Терасата засекрети всякаква информация, свързана с негативните резултати на Комисията, а Цацаров дори въведе по-строги мерки , ще трябва да се потрудите по Закона за достъп до обществена информация за да се доберете до информация. Задължително ще прибегнете и до административните съдилища, защото там ще обжалвате отказите за предоставяне на информация, но ще ви отнеме време до приключване на съдебният процес.

 

Ние предприехме друг подход. Отдавна взехме под наблюдение ударите на Бухалката и следим с интерес дейността на КПКОНПИ и по съдебните решения калкулираме сумите, за които е осъдена Комисията по загубените от нея дела. Претендираме за 90 % вярност на извадката. За периода от 2016 г. до м. август 2020 г., КПКОНПИ е осъдена да заплати съдебни разноски, такси и адвокатски хонорари за сумата от 1 338 900 лева. По години цифрите са следните:






За 2016 г. – 382 858 лева; за 2017 г. – 331 178 лева; за 2018 г. – 296 830 лева; за 2019 г. – 260 206 лева и до август 2020 г. – 67 828 лева.

 

Скоро ще ви представим по обстоен анализ на дейността на КПКОНПИ от Пацо Теросовото време до сегашното, наричано за кратко Цацаратура.

 

Отделно ще трябва да анализираме сумите, които КПКОНПИ трябва да плаща по ЗОДОВ за причинените имуществени и неимуществени вреди на хората. Хвалбите на КПКОНПИ за баснословните цени на исковете по делата за конфискация на Цветан Василев, Прокопиев, Миньо Стайков, Арабаджиеви, Баневи, Гебрев гонят 3 млрд.лева. За Божков все още не знаем, какви „подвизи“ се творят.

 

Ами след няколко години, ако КПКОНПИ загуби делата и се окаже, че сметките им са били димка или „звездите ми го говорят“, за да угодят на КОИ И НЯКОЙ си? Сметнете вие колко такси и съдебни разноски ще плати данъкоплатеца от собствения си джоб. В нета има достатъчно калкулатори, които ще ви изчислят разноските по делата и то само за една инстанция. Само 4 % е съдебната такса. Ами адвокатските хонорари? Как ви се струват поне 200 млн. лева? Ужасяващо, нали?

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5177 |10.09.2020 КПКОНПИ отряза искането на правителството с един фиш да се налагат пътни глоби . 11| 6865 |29.08.2020 БОЕЦ слагат постоянен пост пред КПКОНПИ, за да замерят Цацаров с яйца и домати . 14| 6224 |20.08.2020 КПКОНПИ: Цацаров няма да се вижда с лидера на БОЕЦ заради негови снимки с Борисов, Василев и Панов . 20| 7487 |20.08.2020 БОЕЦ блокираха сградата на КПКОНПИ, сложиха табела „Офис на Пеевски“ /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads