Реклама / Ads
0| 5228 |30.08.2017 НОВИНИ

BUlATSA стартира есенна сесия за набиране на кандидати за ръководене на полети

.
BULATSA стартира от 1 септември есенна сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети. Кампанията започва с Дни на отворените врати, като първата дата е на 29 септември. Желаещите да се запознаят с професията ще могат да посетят Районния център за обслужване на въздушното движение и тренажорите за обучение в София. Следващите дати са 3-ти и 5-и октомври 2017 г.
 

Подборът на кандидатите ще започне на 16 октомври 2017 г. Всички кандидати, подали документи до 15 октомври 2017 г. включително, и отговарящи на изискванията, ще бъдат допуснати до есенния подбор.

 

Желаещите да станат Ръководители на полети трябва да преминат успешно шестте етапа – подбор по документи  (целогодишно), тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, практически упражнения на симулатор, проверка за медицинска годност и заключително интервю.

 

Задължителни изисквания са: висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността, и добро владеене на английски език. Кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, ще могат да се явят на безплатен тест в BULATSA.

 

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще сключат договор за професионална квалификация и безплатно обучение за Ръководител на полети. По време на обучението всички кандидати получават месечна стипендия.

 

BULATSA очаква и тази година младите хора да проявят интерес и да пробват да се включат в екипа на българските Ръководители на полети. Нуждата от подготвени кадри продължава да се увеличава, тъй като през въздушното пространство над България за едно денонощие вече преминават около 2000 самолета, а през натоварения летен сезон броят им е повече от 3000.

 

Пълна информация за условията на кандидатстване, за професията и дните на Отворени врати, можете да получите на сайта на BULATSA - www.bulatsa.com.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5259 |17.07.2017 Стартира вторият кръг от преговорите за Брекзит . 2| 6053 |20.06.2017 Експерт: Нападението край джамията в Лондон стартира спирала на омразата . 1| 5251 |15.06.2017 Концесията на Летище София стартира през септември . 4| 5862 |07.06.2017 Българското председателство на ЕС стартира на 11 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads