Реклама / Ads
3| 5717 |25.06.2011 НОВИНИ

Бурен вятър събори ELEVATION

.
Stereo MC's направиха фурор снощи
Дори железата на сцената не издържаха и се сринаха наполовина. Районът на фестивалното градче беше евакуиран.
 

Амбициозното първо издание на фестивала с най-прогресивен лайн-ъп за тази година - LOOP ELEVATION стартира ударно, но завърши преждевременно с огромни проблеми. Буря отнесе сцената и принуди организаторите да отменят шоуто, известява Стандарт.

Първо Джей Кей, вокалистът на "Джамирокуай", изкълчи крак и отмени участието си в петък вечерта. Нелепото падане доведе до едночасов престой във ВМА и шина, а веднага след това Кей беше качен на самолет и изпратен вкъщи. Явно здравословното му състояние е сериозно, защото групата отмени и концерта си в Турция.

От рано сутрин днес организаторите бяха под пълна пара. Излезлият вятър започна постепенно да разпилява шатрите по терена, поставени там като барове, места за хранене и т.н. Малко преди обед платното, което образува гърба на сцената започна да се къса. Човек на АСН видя с очите си как алпинисти се катерят по конструкцията в отчаян опит да закрепят положението, но срещу природата не можеха да се борят.

Ураганът достигна 150 км/ч и беше обявен код "червено". Дори железата на сцената не издържаха и се сринаха наполовина. Районът на фестивалното градче беше евакуиран, защото във въздуха летяха предмети, които застрашаваха живота на екипите.

От община Разлог, които поддържат постоянна връзка с полиция и бърза помощ информираха, че няма нито един ранен. "По-важен е животът и сигурността на хората, отколкото един концерт", категоричен беше кметът на града Красимир Герчев. Веднага в района пристигна и Гражданска защита, която започна да прави замервания за силата на вятъра и дали ураганът е по-силен от максимума, който сцената може да издържи.

Почти всички звезди за втората вечер пристигнаха в Банско. Мениджърите обаче отмениха концертите, с оглед здравето на музикантите. Организаторите заявиха пред АСН, че няма знаменитост, която да не е изказала съжалението си от природната стихия и отменянето на фестивала.

"Сайпръс Хил" обмислят вариант как да се компенсират на българската публика
и дали да не останат няколко дни повече, за да насрочат участие в столицата. Преговорите за това обаче още са в много ранен етап. Няма как подобен каприз на природата да не изненада добре подготвените организатори. В момента целият екип обмисля как да компенсира 30-те хиляди фена, които се очакваше да се забавляват на поляните край Разлог тази вечер, информира още Стандарт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5708 |25.06.2011 Първо - мощен вятър, гръм и градушки; после пак лято . 0| 5140 |10.04.2011 Вятърът стихва; без кодове оранжев и жълт . 19| 5441 |08.04.2011 Буреносни облаци се завихрят над главите на Тр. Трайков, Н. Караджова и М. Найденов . 2| 6106 |17.12.2010 Вятър, преспи и код "оранжев" в Източна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads