Реклама / Ads
0| 5603 |06.09.2014 НОВИНИ

Бургас даде жертва заради пороя

.
Интензивните валежи са нанесли щети по пътните артерии на територията на област Бургас. Към момента е затворен главният път между Созопол и Приморско и Приморско и Китен. Причината е река Ропотамо, която е излязла от коритото си. В района са разположени полицейски патрули, които спират движението и насочват водачите към най-близкото населено място, съобщават от МВР.
 

Най-тежка е обстановката в района на Бургас. Пожарникари са открили тялото на удавена жена в автомобил в местността Ченгене. Продължават действията по издирването на още един човек, съобщава БГНЕС. На 62 години е загиналата, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той заедно със служебния вътрешен министър Йордан Бакалов заминаха за Бургас. 

 

Малко преди 3 часа тази сутрин е получена информация за усложняване на обстановката на територията на област Бургас. Според полученото съобщение има бедстващи хора в кварталите "Победа", "Акациите", "Крайморие" и рибарско селище Отманли. Спасителни екипи веднага са били изпратени на посочените адреси и са евакуирали над 20 човека. Към момента се извеждат хора от село Ново Паничарево, като няма данни да прелива местния язовир.

 

Водната стихия е затворила пътя Веселие - Росен, общини Приморско/Созопол. Повредена е пътната инфраструктурата в района на произшествията. 

 

Над 80 сигнала за наводнения са получени на територията на област Хасково. Пострадали са къщи в Димитровград, Маричлери и село Лешниково. Главен път Е80 е затворен поради преливане на реката. В село Бисер е извършена евакуация на населението, което е било оповестено с камбанен звън и сирени.

 

На територията на Стара Загора са наводнени селата Еленино, Арнаутито, Богомилово, Ловец, Ракитница, Кирилово, Петрово, Михайлово, Християново и Опан. Със заповед на директора на РДПБЗН – Стара Загора е въведен в действие плана на службата при извънредни ситуации и защита при бедствия.

 

Към момента спасителни екипи участват в локализирането и ликвидирането на 123 произшествия на територията на цялата страна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5893 |05.09.2014 Гарата в Бургас "плува" . 22| 4883 |30.08.2014 Сидеров даде Шаламанов на главния прокурор . 6| 5447 |29.08.2014 Натръшкаха циганска банда в Бургас! . 0| 6030 |27.08.2014 Министър Ангелкова потушава бунта в пристанище Бургас!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads