Реклама / Ads
3| 4670 |12.09.2016 НОВИНИ

Буруджиева: Крист. Георгиева винаги е била един чиновник

.
Татяна Буруджиева
Г-жа Кристалина Георгиева винаги е била един чиновник и не отговаря на изискванията на ООН за председател, смята социологът Татяна Буруджиева. Мисля, че Кристалина Георгиева е силен кандидат и генерира подкрепа от няколко източноевропейски държави, опонира колегата и Даниел Смилов.
 
Няма как да станем за смях с кандидатурата , която имаме / на Ирина Бокова/. Това не е кандидатурата на Румяна Желева.  Ако има значение гласуването досега, то трябва да има значение и кой участва. Изборът се прави по правила. Кристалина Георгиева не може да отговори на някои изисквания. Едно от тях еq udkorodjrje да са минали през политически избори и процеси . Г-жа Георигиева  винаги е била един чиновник, посочи още Буруджиева пред bTV.

От формална гледна точка няма правила да не се смени кандидатът ни за ООН и дори няма забрана една страна да участва с двама каkдидати. Според мен трябва да има ход за добро представителство и силен кандидат. Мисля, че Кристалина Георгиева е силен кандидат и генерира подкрепа от няколко източноевропейски държави, заяви несъгласието си  Даниел Смилов.

На политическа тема Буруджиева коментира, че при българските политици няма предвидимост и това ни кара да се чувстваме по специфичен начин притеснени. От политиците в другите държави хората очакват да дадат решения, а нашите политици са свикнали заедно с нас да плачат на рамо, решения не се дават, заяви политологът. Тя допълни, че при нас винаги каруцата е преди коня – случват се важни неща, но няма модел как да бъдат решени, няма изработени от политиците приоритети и каузи.

Даниел Смилов заяви, че ГЕРБ води кампания през премиера Бойко Борисов с идея на 2 октомври щафетата да бъде предадена на истинския или формалния кандидат на ГЕРБ. По думите му те залагат на харизмата, на доверието, което има в премиера, за да издърпа кандидата, който ще бъде посочен на тази дата.

В коментар на предстоящите президентски избори Татяна Буруджиева заяви, че единственото сигурно нещо е, че ще има два тура.

Ситуацията е крайно динамична, не се знае какво може да стане и тя ще доминира над решението на избирателите поради нейната непредвидимост, смята политологът.

С кампанията си ГЕРБ ще минимизират избирателната активност, допълни още Буруджиева, като напомни, че Цветан Цветанов е свикнал да работи с прости аритметични действия.

ГЕРБ си позволяват рискова кампания, защото от другата страна няма силен кандидат, каза Даниел Смилов. Според него ген. Радев е доста рискова кандидатура, защото не е политическа фигура.

Според Буруджиева обаче ген. Радев е симпатичен на хората именно, защото не е политическа фигура.

Всички кандидатури с изключение на двойката Дончева – Спасов стоят в своите избирателни тела, допълни тя. Каракачанов се заяви, но не виждаме сериозна публична кампания, а БСП на президенски избори тръгва от едни обичайно по-високи проценти, дори в лошото си състояние, каза още политологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3690 |12.09.2016 Форбс: Москва ще наложи вето на Кристалина Георгиева, неизбираема е . 1| 4039 |11.09.2016 Ройтерс: България ще номинира Кристалина Георгиева за поста генерален секретар на ООН в близките дни . 0| 5993 |11.09.2016 Меркел притиснала Русия да подкрепи кандидатурата на К. Георгиева за ООН . 3| 7390 |10.09.2016 Бокова губи в ООН, заменяме я с Кристалина Георгиева в движение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads