Реклама / Ads
13| 5744 |13.02.2015 НОВИНИ

Буруджиева: Няма какво толкова да се оценява този кабинет

.
Политологът Татяна Буруджиева
При положение, че ние нямахме точна програма какво ще свърши правителството за първите 100 дни, не мисля и че има какво толкова да му оценяваме. Още повече, че няма ясен план какво ще върши следващите 200 дни и там колкото ще управлява още този кабинет.
 
Това каза политологът Татяна Буруджиева в сутрешния блок на бТВ. Тя отчете като положителен факт по-голямата поне на пръв поглед комуникативност на настоящото правителство. Този кабинет обаче разбрида политиката, очакванията ще бъдат към отделни реформи, отделни министри, а не като цяло.

Съгласието по съдебната реформа в момента е просто съгласие на всички, че трябва да има съдебна реформа. Досега обаче, а и в последните 25 години не са правени конкретни стъпки в тази посока, коментира Буруджиева.

Позитивен факт е, че този кабинет не е толкова монолитен колкото беше кабинетът "Борисов 1". В момента премиерът играе по-скоро ролята на арбитър, отколкото на някакъв едноличен лидер, каза от своя страна политикът и писател Едвин Сугарев. Едно от положителните неща е, че започнаха конкретни стъпки, например в съдебната реформа, добави той.

Това правителство също така върна доверието в България като партньор в Европейския съюз. Доверие, което беше потъпкано по време на кабинета „Орешарски". Според него предишното правителство направи всичко възможно да бъдат спрени еврофондовете и е хубаво, че сегашният кабинет успя да ги отвори.

Що се отнася до срещата в Минск за бъдещето на Украйна Едвин Сугарев заяви, че е положително, че изобщо се е стигнало до споразумение между четиримата лидери за прекратяването на военните действия. Все пак да не забравяме, че това споразумение в основни линии е подобно на приетото миналия септември, а то изтрая едва две седмици.

Едвин Сугарев изрази предпазлив оптимизъм относно приетото споразумение и изрази съмнението, че заявените от участниците мерки са изказани малко куртоазно и за пред хората. Все пак да не забравяме, че една от страните в преговорите в крайна сметка е в ролята на агресор в Украйна, каза той, визирайки Русия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4747 |12.02.2015 Плевнелиев: Мирното решение на конфликта в Украйна няма алтернатива . 6| 4470 |12.02.2015 Вижте какво пише в документа, приет в Украйна . 2| 4362 |12.02.2015 Москов: Изтичането на мандата на управителя на НЗОК няма да създаде трусове . 22| 4570 |11.02.2015 Станишев към Комисията: Докато България е извън Шенген, в Европа няма да има сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads