Реклама / Ads
2| 4065 |02.04.2017 НОВИНИ

БЗНС не прие оставката на Ненчев

.
Управителният съвет на БЗНС не прие оставката на политическото ръководство, подадена след парламентарните избори на 26 март, съобщиха от партията.
 
Председателя на БЗНС Николай Ненчев припомни в своето изказване стъпките, които бяха следвани в последните три години, както и последователната и принципна позиция на съюза за обединение в дясното.

"Като организация със 117-годишна история БЗНС няма да си позволи да влезе в спиралата на обвиненията и самоизяждането на дясното. Срещу никого няма да хвърляме камъни", каза той. 

На заседание, на което анализира резултатите от вота, партията прие декларация, в която се потвърждава желанието на БЗНС за обединение на демократичната общност.

"Над 300 000 демократично мислещи български граждани няма да бъдат представени в 44-то Народно събрание, но ние ще работим с нашите партньори за това техният глас да бъде чут.

БЗНС не приема реваншистката политика на служебното правителство и протестира срещу масовите политически чистки в държавния апарат и особено в сферата на националната сигурност.

Недоумяваме как за толкова кратко време служебното правителство създаде хаос в областта на земеделието и изкара хора на протест заради неясноти около разпределението на субсидиите за 2016 г. Липсата на компетентност застрашава и цялата кампания за подпомагане на земеделските производители през 2017 г. В тази връзка ще държим президента Радев отговорен за всички действия на кабинета "Герджиков".

Възмутени сме и от грозните предизборни сцени на българо-турската граница. Считаме, че нагнетяването на напрежение, с която и да е от нашите съседни държави, крие огромни опасности. Националистическата истерия никога не е била присъща на българския народ.

Публично питаме защо президентът Радев и главният прокурор Цацаров не се отнасят с еднаква сериозност към сигналите за намеса в изборния процес от страна на Анкара и от страна на Кремъл.

Относно преговорите за сформиране на изпълнителна власт, заявяваме, че ще следим внимателно спазването на принципите на демокрацията, върховенството на закона и придържането на България към евроатлантически път на развитие", се казва в декларацията.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5213 |28.03.2017 Проф. Калин Янакиев: Десните да приемат ГЕРБ като фактор . 8| 4567 |23.03.2017 Радев към Ердоган: Не приемаме уроци по демокрация . 3| 3983 |17.03.2017 Цацаров прие Лаура Кьовеши . 1| 3504 |16.03.2017 Неков: Необходимо е спешно приемане на нови практики в здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads