Реклама / Ads
2| 5569 |27.05.2013 НОВИНИ

Чакат Баретата да оздравее, за да го обвинят

.
Източник: Булфото
Чакат Златомир Иванов-Баретата да се възстанови напълно, за да му бъдат повдигнати обвинения за организиране на престъпна група.
 

Тепърва ще се иска достъп до медицинската документация, за да се прецени доколко здравословното му състояние би позволило да се яви на съдебен процес, съобщиха от специализираната прокуратура. Златомир Иванов все още се възстановява след стрелбата по него пред съдебната палата през януари т. г.

Предстои да му бъде извършена още една коремна операция в “Пирогов”. Под въпрос е дали няма да се наложи и ортопедична интервенция заради нараняванията в единия крак. Баретата все още е трудно подвижен и се нуждае от всекидневна рехабилитация, разкриват от обкръжението му.

От прокуратурата разпространиха информация, че ще повдигат обвинения срещу Златомир Иванов, още докато той бе в реанимацията на “Пирогов”. Според данните от разследването той е бил начело на престъпна група за разпространение на наркотици в София и Слънчев бряг. Бандата му действала през 2012 г. Първо се наложила в морския курорт, след това и в столицата.

Друг лидер на групата бил и Ивайло Борисов-Ториното. Той вече бе подсъдим заедно с Баретата по дело за престъпна група за наркотици, но бе оправдан.

Според спецпрокурорите, доказателства сочат Баретата за тартор на групата до 29 януари, когато бе стреляно по него пред Съдебната палата в София. След тази дата шефове стават Ториното и Малкия Златко. Групата разпространявала кокаин и марихуана от 2012 г. в курортния комплекс „Слънчев бряг“ и в София. Известни количества са били пласирани на територията на Казанлък и Стара Загора.

Продажбата на наркотици в „Слънчев бряг“, а от края на август м.г. и в София, била пряко ръководена от Ивайло Борисов, сочат още данните на прокуратурата. Според тях под Ториното бил Стефан Грозданов - Боксьора, който контролирал дилърите, сред които братята Петър и Тодор Цветанови.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5377 |14.05.2013 Баретата го боли крака, отложиха делото . 7| 7068 |10.05.2013 Чакат Братя Галеви в село Ресилово . 12| 5655 |06.05.2013 Даниела Дариткова: Не ни чакат леки години . 7| 5010 |02.05.2013 Плевнелиев: Политиците да не чакат Брюксел да им направи реформите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads