Реклама / Ads
123| 20067 |27.02.2021 НОВИНИ

„Чалгарят“ шамароса статуквото. Империята ще отвърне в свой стил - знаем го

.
Екипът, представен от Слави Трифонов в петък
Слави Трифонов обяви екипа за изборите. По впечатляващо убедителен начин. Сред експертите в различни области видяхме проф. Андрей Чорбанов, д-р Ивайло Христов, доц. Силви Кирилов, Мика Зайкова, проф. Николай Радулов и др. Бяха представени програми за реформи в здравеопазването, икономиката, образованието, вътрешен ред и сигурност, правосъдие, енергетиката и спорт.
 

Самият Трифонов съобщи, че ще води листите на ”Има такъв народ“ във Варна и Стара Загора.

 

Представил екип – голяма работа. Вече се чуха такива коментари. Вярно, но…

Твърдя, че по този начин екип за избори се представя за първи път у нас. Нещо подобно направи Симеон Сакскобургготски, но само с юпитата, някои от които по-късно се оказа, са му били „доставени“ от Спас Русев – бизнесмен с доста въпросителни и съмнителни истории в биографията си.

 

Трифонов изненада: много приятно тези, които го подкрепят и адски неприятно противниците си. Експертите, които видяхме и чухме показаха ново поведение и демонстрираха отлично познаване на проблемите в управлението на страната и начините как да бъдат решени. Кратко и ясно.

 

Оказаха се прави всички присъдружни на властта и Пеевски медии да се стряскат от Трифонов и да изливат водопади от обвинения, подигравки и хули срещу „чалгаря“ и „Има такъв народ“. Ако им е останал грам здрав разум, от снощи трябва да са обявили тотална мобилизация срещу задаващото се откъм партията на Трифонов. Непознатото и наистина сериозното е смъртна заплаха за тях, защото свалиха политиката и упражняването на властта до ниво кочина. Това вече отвращава дори най-преданите на Борисов и статуквото, въпреки съучастието в грабежа.

 

Реакцията им, разбира се, ще е първосигнална: да оплюят представените експерти, да се  присмеят и удавят в сарказъм. Това ще е работа на медийната пропаганда. Представителите на партиите от властта ще се въздържат от коментари. От тяхно име вече „заговориха“ троловете, които атакуваха информациите за представянето на екипите на „Има такъв народ“ на секундата при тяхната поява.

 

Най-силни ще бъдат опитите да се предизвикат вътрешни противоречия, чрез „купуване“ на някои от „отбора“ на Слави Трифонов. Вече има реализирани подобни практики чрез Росица Кирова от Видин и някои други. Статуквото разполага с огромен ресурс – финансов, институционален и задкулисен. Майстори са на бруталното притискане и стоварването на бухалките, не всеки издържа на подобни „аргументи“, особено ако е нов в освинената политическа среда. Слави Трифонов, Тошко Йорданов и останалите от многогодишния екип на Дългия са наясно с тези заплахи, но доколко новите лица, макар образовани и с професионален опит притежават качеството устойчивост? Бурята все още не ги е връхлетяла, познаниата им за нея са теоретични и по преразкази. Гадостите ги дебнат отвсякъде.

 

Всичко това предстои.

 

„Чалгарят“ направи трета крачка към завладяване на територия от българската политика – сериозна и респектираща. Първата крачка бе всекидневното отразяване и подкрепа на протестите през 2020, без да участва в тях. Втората – отказ от коалиране преди изборите и решението партията да се яви сама на вота.

4 април наближава. Тази дата може да промени към добро не просто живота на всички българи, а да им даде шанс за нормално бъдеще. Може обаче и да бетонира сегашното управление, което – ще го кажа абсолютно убедено, - ще е смъртоносно за държавата и всички граждани, извън кръговете във и до властта.

 

Много хора след представянето на екипа са погледнали към него по нов начин и с повече доверие. Ще му е ужасно трудно да затвърди доброто впечатление, защото очакванията са огромни, а сме лъгани безброй пъти.

Войната, защото тези избори ще са война, започна. Всички участваме по един или друг начин. От това зависи горчиви и отровни плодове ли ще ядем след 4 април или сладки, олицетворяващи победата на нормалността.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

П.П. Направете експеримент: поставете до лицата от екипа на Трифонов някои от тези, които олицетворяват управляващите в момента, например на Караянчева. Сравнете ги. Проф. Чезаре Ломброзо отдавна е доказал, че лицето издава интелекта или отсъствието на такъв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4510 |30.06.2020 Спасител шамароса пиян румънец в Несебър . 4| 4228 |19.07.2019 Дете твърди, че полицай го е шамаросал . 3| 10106 |29.05.2019 Директорка „шамароса“ Столична община в Съда за пореден път! . 1| 4239 |07.03.2019 Трафикант шамароса митничарка на „Капитан Андреево”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads