Реклама / Ads
0| 6903 |24.04.2007 НОВИНИ

Чалгата реанимира политиката

.
БСП ще спечели повече, ако се върне в областта на политиката и дебата и докаже, че е европейска партия, считат експертите. Политиката се спектализира, а сериозните хора губят за сметка на шоу-персонажите.
 

Песните и танците трябва да се временни в предизборната кампания, те няма да повишат активността. БСП ще спечели повече, ако се върне в областта на политиката и дебата и докаже, че е европейска партия. Мнението изрази социологът Юрий Асланов по бТВ. Той акцентира върху необходимостта да се водят важните европейски дебати: за бъдещето на ЕС, за данъчната и общата енергийна политика на ЕС, както и за мястото на България в нея, но и “за” или “против” членството на Турция в ЕС. Юрий Асланов категорично заяви, че в българския политически живот са много партиите, които не биха били същите без лидера си, а политиката се прави само от такива партии, които консолидират идеи, без непременно да се идентифицират само със своите лидери. Радикалните идеи от началото на прехода трябва да се върнат, за да има някой, който спори за нещо в българския политически живот, счита Асланов.
По повод включването на т. нар. фолк-елит в кампанията за избор на евродепутати медийният експерт Георги Лозанов отбеляза, че, тъй като политиката в България е умряла, политическите партии са включили в предизборната кампанията и чалгата. Според него даже чалгата е по-интересна, защото политическите партии се карат за тези изпълнители. В България политиката не произвежда идеи.
Като абсолютно неблагодарна за политиците определи ситуацията в момента Лозанов, поради факта, че политиката се спектализира и хора от типа на Кристиян Вигенин, например, губят за сметка на персонажи като Азис.

Илияна Йотова, кандидат за евродепутат от БСП и ръководител на редица предизборни кампании на червените, обаче категорично заяви по бТВ, че не е срамно да заставаш на една сцена редом с Азис. По-обидно било да се изправяш до хора от сенчестия бизнес или до престъпници. Йотова определи настоящата кампания на социалистите като позитивна. (ФН)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 90 |28.03.2024 Спипаха дипломатическа кола с нелегални мигранти на "Капитан Андреево" . 1| 329 |28.03.2024 Съдът върна "Евролаб" в лабораторията на "Капитан Андреево". Вътев заяви, че обжалват решението . 0| 475 |28.03.2024 Tежко въоръжени и маскирани униформени с кучета проверяват центровете за мигранти в София. Има задържан . 1| 648 |28.03.2024 АФП: В центъра на последната криза в България е бившият премиер Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads