Реклама / Ads
3| 5505 |28.03.2009 НОВИНИ

Часът на Земята и в България

.
Високопоставени представители от цял свят също подкрепят Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
WWF организира за трети път "Часът на Земята", но България се включва официално за първи. Целта е в кампанията да участват повече от 1 милиард души от от над 1800 града по целия свят, като така гражданите покажат, че е време за сериозни действия срещу промените в климата.
 
WWF организира за трети път "Часът на Земята", но България се включва официално за първи. Целта е в кампанията да участват повече от 1 милиард души от от над 1800 града по целия свят, като така гражданите покажат, че е време за сериозни действия срещу промените в климата. Настоящата година е много важна за действията срещу глобалното затопляне, защото световните лидери ще се съберат на среща на върха за промените в климата под егидата на ООН в Копенхаген през декември. На нея се очаква да се подпише ново споразумение, което да продължи Протокола от Киото.
По време на "Часът на Земята 2009" ще угасне осветлението на някои от най-познатите места на планетата - Айфеловата кула в Париж, виенското колело Ландън Ай в Лондон, пирамидите в Гиза, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк и най-високата съществуваща сграда в света - Тайпей.

Високопоставени представители от цял свят също подкрепят "Часът на Земята 2009". Във видеообръщение генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун заяви, че "Часът на Земята" е "най-голямата проява на обществена загриженост за промените в климата, която някога е била предприемана. С "Часът на Земята" хората от цял свят ще изпратят ясно послание. Те искат действия срещу промените в климата". "Часът на Земята" цели да покаже, че всеки човек може да допринесе за промяна към добро, а когато тези прояви са масови, резултатът е осезателен.

Днес в София ще се проведат концерти пред Народния театър и в Софийската градска художествена галерия
от 19.30 ч. Те ще продължат и по време на "Часът на Земята". Пред Народния театър ще участват джембе група "Ямбадон", "Дари и компания", победителят в конкурса на Тангра Мега Рок и WWF, асоциация "Капоейра България", огнено шоу, жонгльори, гимнастици и хула хоп танцьори от "Цирколина” и други изпълнители. В Софийската градска художествена галерия ще свирят дуо "Флаутисимо", камерен оркестър "Митонисимо" с диригент и солист Огнян Митонов и камерната формация "Te Deum Adoramus" с диригент Теодора Димитрова. В малката зала на галерията ще играят мимовете Момчил Маринов и Стефан Тодоров.

Над 45 софийски сгради ще угасят осветлението си. Сред тях са: Бизнес парк София; Българска народна банка; Народен театър "Иван Вазов"; Народна библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”; Народно събрание на Република България (включително сградата на бившия Партиен дом); НАТФИЗ; Национален дворец на културата; Национална галерия за чуждестранно изкуство; Национална опера и балет; Национална спортна академия; Национална художествена академия; Нов драматичен театър "Сълза и Смях"; Паметник на Васил Левски; Паметник на Царя-Освободител; Софийски университет "Св.Климент Охридски"; Театър „Българска армия”; Хотел Хилтън; Централна софийска синагога; ЧЕЗ България – сграда на ул. Раковски.

В "Часът на Земята 2009" се включват още градовете Бургас, Русе, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Габрово, Добрич, Велико Търново, Сливен, Кюстендил, Видин, Ценово, Борово, Ветово, Иваново, Две Могили, Бяла (Русенско), Никопол, Гулянци, Долна Митрополия, Чипровци, Белоградчик, Айтос, Велики Преслав, Стрелча, Сандански, Каварна, Троян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6708 |28.03.2009 Проф. П. Цветков: Да откъснем България от мечешката прегръдка на Русия . 25| 4884 |24.03.2009 Австрийски политици подканят България за реформи и промени . 7| 4864 |21.03.2009 България е заплашена от рецесия . 4| 6438 |21.03.2009 Снежна първа пролет: България е проходима, но с вериги и кънки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads