Реклама / Ads
35| 15857 |28.01.2016 НОВИНИ

Ченалова: Цацаров поиска да осъдят Цветанов; Пеевски и Сталийски грабят КТБ

.
Румяна Ченалова
Главният прокурор Сотир Цацаров казал на шефа на СГС Владимира Янева, че ако иска да запази поста си, трябва Цветан Цветанов да бъде осъден. Това разкри сензационно бившият съдия от СГС Румяна Ченалова в „Шоуто на Слави“. По думите й самият Цветанов знаел този факт.
 

„Осъждането на Цветан Цветанов не беше случайно. Цацаров заяви на Владимира Янева, че ако иска да остане председател на СГС, Цветанов трябва да бъде осъден. Бях помолена да разговарям със съдията, на който бе разпределено делото, но аз отказах категорично.

 

Двете присъди, ако си спомняте, бяха четени в рамките на два последователни дни. Когато съдията Любомиров прочете оправдателната писъда, на следващия ден пристигнаха от ДАНС да правят проверки. Цацаров постави Владимира Янева да избира – или да остане шеф, ако Цветанов да бъде осъден, или ако е оправдан, тя да си отиде. И тя направи своя избор“, заяви Румяна Ченалова.

 

 По думите й двете били много близки до момента, в който Янева не й признала, че трябва да е жертвата. Тогава разбрах, че спасява себе си, допълни Ченалова. По думите й ВСС  не решава реалните  проблеми на магистратите  като тяхната натовареност, например, а се изживява като наказателен орган за образуване на дисциплинарни производства.

 

Ченалова  припомни, че прокуратурата се задейства за малозначителни  неща, но не и за важните като КТБ  и начина, по който в момента се разграбват активите на банката  от групата около Делян Пеевски  и Александър Сталийски. Ченалова подробно разкри схемата, по която държавното обвинение манипулира резултатите от работата си. Отстранената  съдийка обясни още, че две години е работила в търговското отделение на СГС и няма как върху нея да прехвърлят цялата вина за състоянието на съдебната система.

 

„За дискотека „Соло” отново бих дала същата мярка”, заяви  Ченалова. По думите й, с данните и експертизите, с които разполагала, това било неизбежно. По-висшата инстанция дала друга присъда, защото разполагала с нова експертиза, която доказвала вината на извършителя.

 

Румяна Ченалова припомни, че Владимира Янева й  дала пари, за да й помогне финансово в момент, когато е останала без работа. По отношение на скандалните разговори уточни, че няма представа кой е направил записите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4516 |28.01.2016 Мерджанов: Поисканата оставка на министър Танев е бягство от отговорност . 4| 5086 |27.01.2016 Ведомството на Цацаров: Ще ревизираме дейността на спецпрокуратурата . 8| 4486 |27.01.2016 Р. Кънев: ЕК е изключително критична към Цацаров . 7| 4852 |27.01.2016 Радан Кънев иска оставките на Сотир Цацаров и Георги Колев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads