Реклама / Ads
8| 4356 |17.03.2016 НОВИНИ

Ченгета на протест пред НС

.
Източник: архив
Няколко десетки служителни на МВР се събраха на протест пред Народното събрание, съобщи БТА.
 

Те се обявиха против промените в Закона за МВР, които предвиждат намаляване на заплатите при пенсиониране и на платения годишен отпуск. Протестът преминава мирно. Част от присъстващите са облечени с жилетки на синдикалната федерация на служителите в МВР.

 

Служители на МВР от Смолянска област протестираха под формата на събрание на открито на ларгото пред сградата на полицейската дирекция. Полицаите раздаваха листовки с нарисувани отлитащи птици от мрежата на МВР и надпис: "Това се случва в МВР след всяка "реформа". Полицаите са против предложените промени в Закона за МВР. Председателят на полицейския синдикат в Смолян Михаил Узунов посочи ефекта от реформите:

В регионален план 120 човека в рамките на 2 години са напуснали. Като имате предвид, че за последната година, през ноември и декември месец са около 27 до 30 човека от различните служби. Това означава, че голяма част от селата вече остават без активно полицейско присъствие. Това са Баните, Борино, Неделино. Това са региони като Рудозем. Там вече няма да има хора, които денонощно да работят. Нека да си направим сметка, че Рудозем е с перспектива да стане международно КПП и то тежко КПП за камиони, автобуси и ТИР-ове. В един момент ние го оголваме и там нямаме служители.

Заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация Милован Давидов допълни: Това намаляване на социалните компенсации мотивира много хора да съ хвърлят рапортите и да вървят навън, защото вярвайте, служителите на МВР придобиват опит, знания и умения, които са ценни. Те са добри администратори, знаят как функционира една държавна администрация. Могат да се ориентират и не са в дъното на интелектуалния потенциал на обществото. Всичко това държавата трябва да го оцени. На въпрос: Не се ли притеснявате, че сега могат да ви уволнят, като ви видят?, той отговори:

Притеснявам се, но ако всички се притесняваме какво ще правим? Вие мислите ли, че всички тези хора не се притесняват? Притесняват се, но ние трябва да изразим нашето мнение. Ако позволим на натиска да ни преодолее какви полицаи сме?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5615 |17.03.2016 Д-р Тодоров пред Фрог: Предатели в УС на БЛС спасиха кожата на Москов . 12| 5754 |16.03.2016 Цв. Василев пред Висшия съд: КТБ е фалирана насила от прокуратурата и институциите в БГ . 3| 4306 |16.03.2016 Стягат протест срещу ислямисткия молитвен дом в ”Люлин” . 1| 4160 |16.03.2016 Близки на Омар Зайед излязоха на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads