Реклама / Ads
3| 5083 |17.11.2014 НОВИНИ

Ченгетата разочаровани-не виждат обещаните промени в действие

.
Ченгетата се оказаха разочаровани след изборите. Все още не можем да усетим обещаните реформи в действие, обясниха пред Фрог нюз служители на МВР.
 

Едно от големите брожения в редиците на униформените бе, че по времето на Цветлин Йовчев, на възлови позиции бяха назначени хора със съмнителен професионализъм. Повече се наблягаше на „мой” и „твой” човек, а не на това кой колко е постигнал в работата си, обясниха ченгета. Те припомнят и думите на Цветан Цветанов, който преди изборите, а и след това няколко пъти каза, че сегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров ще бъде сменен. Любопитното е, че по време на предизборната кампания и другите политически сили, които влязоха в парламента, също не долюбваха Лазаров и той най-вече заради грандиозната издънка в Лясковец и убийството на командоса Емил Шарков. Наложи ни се да изпълняваме нареждания на хора, които дори не знаеха естеството на рабатата. Отделно от това не вярвахме в техния морал.п Не малка част от назначените началници са свързани както с политици, така и с бандити. В един момент дори се чудиш за кого работиш?!, допълниха полицаите. Заради това в дирекциите се настанила атмосфера на конфронтация. От едната страна застанали приближените до началниците служители , а от другата тези, които си правели пас и чакали по-добри времена.

Роботата, обаче зациклила и никой не смеел да си сложи главата в торбата. Всеки път се надяваме, че по-лошо не може и да става. Надяваме се, че рано или късно нещата ще се променят и на върха ще застанат принципни хора. Сега пак вярваме, че ще се случи. Но нищо все още не се случва, допълниха притеснени те. На редовите ченгета им е направило впечатление, че вече никой не си отваря устата за оставката на Светлозар Лазаров. Подозират, че той може вече да е намерил път до сърцето на властимащите и да е „стоплил” креслото, на което седи. Всички началници вкупом се хвалели на подчинените си, че всеки си е уредил поста чрез политическите централи и поне засега никой няма да бъде мръднат от мястото си. В същото време за местата им напирали хора, близки до финансови и олигархически кръгове. Те искали да си осигурят спокойствие в работата и сигурност, че никой няма да ги закача. Упорито се говори, че реформата и предстоящото връщане на ГДБОП се прави, за да се възстановят кадри, близки до политическия елит. Има предположения, че бивш високопоставен служител на МВР и близък до водеща политическа сила кадрува в момента във ведомството и казва кой къде да застане. Редовите полицаи са убедени, че много читави хора са били несправедливо принудени да си тръгнат насила от вътрешното ведомство. Ще се радваме, ако професионалистите се върнат след нас, защото в противен случай ще запеем старата песен на нов глас. Нищо няма да се промени, ако отново се сложат зависими хора, признаха от МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5597 |21.10.2014 Пращат на детектор на лъжата ченгетата, пребъркали Борислава . 6| 4859 |29.07.2014 Орязват социалните помощи на ченгетата по време на отпуска . 10| 5778 |04.07.2014 Заради главсека на МВР ченгетата изпускат опасен бандит . 20| 5601 |04.02.2014 Корман Исмаилов:Ние сме против ченгетата в ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads