Реклама / Ads
7| 5085 |29.10.2009 НОВИНИ

Черен Красьо почерни 13 магистрати

.
Скандалът с Красьо от Плевен и магистратите се разраства. Източник: Вяра Йовева
Висшият съдебен съвет изнесе днес списък, от който се вижда, че 13 магистрати са общували с Красьо от Плевен, заради когото вече има няколко оставки.
 

Осем от магистратите, които са общували със скандалната личност не са назначени, става ясно от справката, която представи председателят на Комисията по корупцията към ВСС Цони Цонев. Това са Генко Драгиев - заместник-председател на Софийския военен съд, кандидатствал за заместник-председател на Военния апелативен съд, Димитър Захариев - заместник окръжен прокурор на Плевен, който е кандидатствал за окръжен прокурор на Плевен, Тодор Тодоров - председател на Районния съд в Шумен, кандидатствал за председател на Окръжния съд в града, Ангел Панкьов - заместник окръжен прокурор на Пазарджик, кандидатствал за окръжен прокурор на Пазарджик, Петър Василев - прокурор на Окръжна прокуратура - Стара Загора, кандидатствал за окръжен прокурор на Стара Загора, Петър Митов - прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково, кандидатствал за шеф на Окръжна прокуратура Хасково, Йордан Иванов - прокурор в Бургаската апелативна прокуратура, кандидатствал за заместник главен прокурор и Румен Лазаров - председател на Окръжния съд в Плевен, кандидатствал за втори мандат там, за когото няма засечени разговори, но при разпитите в прокуратурата той си е признал, че познава въпросния Красьо.

Освен тях до този момент се знаеха имената на Андрей Атанасов - окръжен прокурор на Пловдив и Милчо Ванев, заместник апелативен съдия на Велико Търново, който е докладчик по делото „Борилски" и председател на състава. Също така подалите оставка - Дора Чинева - председател на Бургаския апелативен съд, Ангел Ангелов - окръжен прокурор на Бургас и Пламен Найденов - районен прокурор на Несебър.

Веднага след изнасянето на имената, правосъдният министър Маргарита Попова бе категорична, че няма пречки да се образуват производства срещу издънилите се магистрати.

Министър Попова още в началото на заседанието обяви, че ВСС няма да извършва назначения, освен спешните, които са за удължаване мандата на настоящите ръководители.

Главният прокурор Борис Велчев каза, че скандалът с Красимир Георгиев скоро ще приключи и ще се изясни. Той съобщи и че всички доклади на ДАНС, изчезнали от Министерски съвет, са включени в едно разследване и се установява точният им брой - девет или десет. Велчев настоява да има преразглеждане на закона за специалните разузнавателни средства и наказания за изтичане на класифицирана информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4956 |28.10.2009 И несебърски магистрат изгоря покрай Красьо Черния . 3| 4773 |26.10.2009 Окръжен прокурор “жертва” на плевенския Красьо . 0| 5081 |24.10.2009 Октомври черен за магистратите, още един с подкуп . 19| 4794 |22.10.2009 Красьо от Плевен спира работата на ВСС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads