Реклама / Ads
23| 5234 |10.02.2015 НОВИНИ

"Червеи"-те били мръсна постановка, заяви Йовчев

.
Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев Източник: Булфото
Гнусната лъжа, която се разпространяваше през последните седмици, лъсна. Стана ясно, че не са разработвани и не са подслушвани протестиращите. Няма подобни нарушения. Познавам хората, с които съм работил. Нужно е да бъдат проследени причинно-следствените връзки в последната седмица. Мръсна постановка. 10 дни се обяснява как са били следени хора. Като прибавите и информацията, която имате и аз не съм запознат, ще разберете.
 

Това заяви на водещите на сутрешния блок по Нова телевизия бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев, коментирайки темата разработка „Червеите“.

По думите на Йовчев вътрешният министър Веселин Вучков е бил наясно, че това е лъжа, но умишлено е направил такова внушение. "На въпрос дали са подслушвани протестиращи, Вучков отговори, че са установени много нарушения и започна да коментира моя доклад пред Съвета за национална сигурност. Като е бил с ясното съзнание, че не е имало подслушване на протестиращи", категоричен беше Йовчев. Той допълни, че такива хора нямат място в политиката. „Кой ще има доверие в министъра на вътрешните работи от тук насетне, след като си позволи да направи това. Аз, като гражданин, ще имам съмнения, че той манипулира информацията", каза още бившият МВР шеф и добави, че няма причини, които могат да оправдаят това поведение.

„Може ли да се подслушва информационен масив – купчината вестници, която стои на масата до вас? В момента пак изключително тежко подвеждат министър-председателя. Сега е издигната нова бомбастична хипотеза, за да не ги пита премиерът защо лъгаха една седмица, че са били подслушвани протестиращите. Това даде възможност на всеки да развие въображението си“.

Йовчев заяви още, че са търсени хора - къртици, които са изнасяли информация от структурите на МВР навън. „Става въпрос за хора, които са се облагодетелствали, но няма политически скандал", разясни още той, но не пожела да навлиза в подробности, докато не приключи проверката. „Съмнения в момента не искам да споделям, но във всички положения няма политически скандал. Категорично няма подслушване“, заяви Цветлин Йовчев.

Ако председателят на вътрешната комисия получи данни, първо трябва да изиска документите и да провери нещата, след това да говори по медиите, препоръча още Цветлин Йовчев и категорично заяви: Не мисля, че съдия може да подпише разрешение за подслушване за 300 дни. Не съм виждал такива документи, не ми е било работа. Няма никаква информация, която може да касае СРС и разработки.

За да се стигне до заключенията, направени във вашия доклад, значи са събирани някакви доказателства срещу протестиращите. Как са събирани те, на базата на каква информация? Този въпрос зададе на Йовчев от своя страна Иво Божков, участник в протестите срещу кабинета „Орешарски".

Бившият вътрешен министър беше категоричен, че всичко е събирано на основата на явни източници на инфромация, включително и медии, и на основата на анализи. "90% от информацията в разузнаването е от явни източници, да ви кажа, за да знаете!", троснато отговори Йовчев.

За финал на разговора вътрешният министър в кабинета "Орешарски" благодари за последната тема, която беше помолен да коментира, а именно т.нар. "опорни точки", които по време на неговия мандат изтекоха от МВР. Това беше поредната манипулация. Такива опорни точки не са готвени. В момента, в който се твърдеше, че член на моя политически кабинет ги е изпратил, се оказа, че той въобще не е бил на мястото, от което са изпратени. Някой ги беше написал и за да им предаде някаква тежест, беше лепнал етикет "МВР", категоричен беше Цветлин Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4822 |06.02.2015 Алексис Ципрас забрани служебните автомобили на правителството . 11| 4855 |06.02.2015 Каракачанов иска свикване на КСНС, темите били много . 17| 10141 |02.02.2015 Изненада. 2-ма от съдиите във ВАС за лиценза на КТБ вече били ясни? . 0| 5346 |01.02.2015 Тримата загубили се младежи в Рила са живи и здрави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads