Реклама / Ads
8| 5338 |08.02.2010 НОВИНИ

Червен депутат хвърли имунитета си, иска да го разследват

.
Министър Ст.Данаилов и Димчо Михалевски откриват водното огледало в Кърджали
Народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски се отказа от депутатския си имунитет.
 

В отговор на призива на моя колега Емил Димитров - да имаме необходимата доблест да си свалим имунитетите, за да ни проверят правоохранителните органи, пуснах писмено съгласие до председателя на Народното събрание - да му бъде свалена законовата защита като народен представител. Това каза Димчо Михалевски – народен представител от Коалиция за България.

Едновременно с това съм пуснал писмена молба до главния прокурор Борис Велчев да провери проекта „Корекция на река Арда” в района на град Кърджали за участието ми в качеството на бивш зам.-министър на регионалното развитие, допълни още Михалевски.

По думите на Михалевски, твърдението, че той е бил в ситуация на конфликт на интереси не се използва за първи път. Неколкократно и вицепремиерът Цветанов и други депутати, го използват. Затова предприема тази стъпка, за да изчисти името си.

Михалевски посочи, че проектът „Корекция на река Арда” е стратегически.

"Не може манипулативно да сравняваш числа, зад които не обясняваш какво стои. Зад манипулацията, че от 10 млн. са станали 70 млн., която непрекъснато се повтаря, строителният обем на извършените работи, които те сравняват към 2007 година е поне 4,5 пъти по-висок и цените са поне 2,5 пъти по-високи за този период”, коментира Михалевски.

Той подчерта, че се гордее с това, което е успял да съдейства за Кърджали и пожелава на настоящите управляващи да могат след четири години и те да показват такива обекти, които са полезни за цялото общество и за бъдещото поколение на България, добави депутатът.

По-рано днес от имунитета си се отказа депутатът от ГЕРБ Емил Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5260 |08.02.2010 Депутат от ГЕРБ без имунитет заради скандал със заменки . 7| 5195 |06.02.2010 Я. Янев: ГЕРБ ще получи още един депутат за сметка на ДПС . 6| 4688 |03.02.2010 Прокуратурата внесе обвинение срещу двама депутати от ДПС . 4| 6318 |03.02.2010 В. Симеонов: Има парична схема за осигуряване лоялност на депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads