Реклама / Ads
4| 5488 |12.12.2013 НОВИНИ

Червена метла отвя "резултатен" директор на болница

.
Скандална рокада доведе до протести в болница „Свети Пантелеймон" в Ямбол. Досегашният директор д-р Панайот Диманов твърди, че го сменят по политически причини, защото съпругата на неговия наследник била в ръководството на БСП, съобщи bTV.
 

Д-р Диманов е изпълнителен директор на ямболската болница от 3 години. На 16 септември договорът му е подновен за още 3 години. Месец след това научава, че предстои извънредно събрание на акционерите за избор на нов директор. Заедно с писмото получава и CV-то на невролога д-р Любомир Маринов.

 

Така разбира, че предстои да бъде сменен, въпреки добрите финансови резултати на болницата. "Болница, която е с финансова стойност от над 2 милиона лева и по-високи работни заплати в тази икономическа криза, за три години това което е свършено, не е направено поне за 13", казва д-р Диманов пред БТВ.

 

Събранието на акционерите официализира смяната на директорите. То продължи около час. Пред вратата на залата недоволни от смяната на д-р Диманов скандираха в негова защита. "Червената метла играе, това е цялата работа, това е политическо решение. Той е много добър като ръководител, като директор, болницата е на печалба. При само хубав резултат, изведнъж смяна, нямам обяснение", коментираха негови колеги. Представителят на здравното министерство Кирил Кирилов отказа коментар с аргумента, че само от пресцентъра могат да дават информация.

Лаконичен бе и новият директор, пристигнал минути след края на събранието: "Аз не съм още директор, изчакайте да излезе официално", каза д-р Любомир Маринов.

Бившият вече директор на болницата д-р Диманов твърди, че е определян като политически враг и това е причина за отстраняването му.
 

"На мен ми казаха - ти какво искаш, ти си назначен от ГЕРБ и си бил в листата на ГЕРБ. Какво повече от това? Това ми го каза г-н Мерджанов", посочи още той.

По думите на д-р Диманов новия директор е близък до БСП: „Знам само че неговата съпруга - д-р Антонова, е в ръководството на БСП в областта. Не знам дал е конфликт на интереси или не - съпругата да е в ръководството на БСП, а мъжът ѝ да е в ръководството на най-голямата болница в областта".
 

Кметът на Община Ямбол Георги Славов определя рокадата като политическа чистка.

"Това в момента е единствено и само политическа смяна, то от най-неаргументираните и най-гадните. Да бъде сменен от един човек, който е съпруг на изявен функционер на БСП и е председател на комисията по здравеопазване в общинския съвет. Този човек с е изкарал документи за здравен мениджмънт миналата година".
 

Кметът ще изпрати протестни писма до премиера и здравното министерство, очаква становището и на Лекарския съюз. Д-р Диманов ще търси работа извън Ямбол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5298 |26.11.2013 Звезди готвят изненади за отличниците в „Цветна олимпиада“ . 16| 5802 |20.11.2013 Цветлин Йовчев: Подготвяме чартърни полети за бежанците . 28| 5926 |12.11.2013 Белият автобус за вадене на депутати от НС се подготвя? . 14| 6098 |31.10.2013 Местан: Само жълта метла не преживяхме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads