Реклама / Ads
11| 2879 |10.02.2021 НОВИНИ

В червената зона Кюстендил глобяват всеки без маска от утре

.
След като от днес в Кюстендил носенето на маски и на открити обществени места вече е задължително, от утре санкции грозят нарушителите на заповедта. Причината е драстичното увеличение на заразените с коронавирус в града през последните дни.
 

До 21 февруари в Кюстендил е задължително носенето на маски, както в закрити помещения, така и на открито. Днес служители на реда предупреждаваха хората за новите мерки в града.

 

"Заболеваемостта от коронавирус в Кюстендил е 329 на 100 000 души, което ни принуди да въведем по-строги мерки", каза на пресконференция областният управител Виктор Янев, който е председател на Областния кризисен щаб.

 

Според членовете на щаба огнищата на заболяването в областта са местна фабрика и два центъра за настаняване от семеен тип, където са регистрирани случаи и сред потребителите, и сред персонала.

 

Нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са взети и в поликлиниката, където има десетки кабинети на общопрактикуващи лекари и специалисти, както и две лаборатории. Заради струпването на много хора пред кабинетите, по разпореждане на областния кризисен щаб на всички влизащи в сградата се измерва температурата.

 

"До 24 часа ще заработи помещение, в което ще се осъществява филтър на влизащите в общинската поликлиника“, каза областният управител.

 

Той посочи, че хората със симптоми ще бъдат насочвани за антигенни тестове и за лечение.

 

Засега Кризисният щаб в града не обмисля прекратяване на учебните занятия.

 

На пресконференцията стана ясно още, че ваксинацията в Кюстендилска област е във втората си фаза, като се очаква от следващата седмица да започне имунизирането и на педагогическия и непедагогическия персонал в детските и учебните заведения. До момента в областта са ваксинирани 887 души, а 286 са получили втора доза от ваксината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4244 |09.02.2021 12 области в България отново са в ”червената” зона по COVID-19 . 7| 3208 |07.02.2021 Област Ямбол попадна в червената COVID зона . 3| 4310 |03.02.2021 61-годишен скиор загина при инцидент в ски зона Банско . 7| 3206 |29.01.2021 Корнелия Нинова прие 35 нови членoве на БСП в Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads