Реклама / Ads
73| 9143 |04.06.2013 НОВИНИ

Мл. Червеняков кадрува в МВР, натиска Йовчев да уволнява

.
Младен Червеняков (със сакото) не крие апетитите си към МВР и службите... Източник: Булфото
Депутатът Младен Червеняков се е вживял в кадровик на МВР през последните дни. Всеки ден той се опитва да пробутва списък със служители, които трябва да бъдат уволнени от вътрешния министър Цветлин Йовчев.
 
За офанзивата си Червеняков използва медиите, където е най-честия гост от БСП изборите насам, съобщиха за Фрог нюз източници от „Позитано” 20. Според тях бившият правосъден министър от злополучния кабинет „Виденов” не можел да се примири, че Йовчев, а не той е оглавил МВР. До последния момент при съставянето на кабинета „Орешарски” Червеняков се е натискал да седне в стола на Цветан Цветанов. Дори смятал, че той му се полага, а Йовчев бил неподходящ.

Най-остри нападки опитният юрист Червеняков отправя към шефа на отдел „Антитерор” в ГДБОП Валентин Цоновски. В изявление пред един сайт Червеняков направо заявява, че Йовчев трябва да реши съдбата на Цоновски. Не казва и дума обаче какви са резултатите от работата на същият този Цоновски през последните години.

Това е лична вендета, признават съпартийци на Червеняков. Според тях депутатът не можел да прости на Цоновски участието му в разкриването на групата „Килърите”. Той смятал, че Цоновски е замесен в признанията на един от свидетелите по делото Боян Джамалов, който разказал, че е виждал джипа на Червеняков пред дома на сръбския мафиот Йосич. Червеняков дори изрази мнение преди дни, че показанията на Джамалов били изтъгнати чрез натиск. Оказа се обаче, че въпросните разкрития са станали чрез СРС, а не по време на разпит. Тогава Червеняков нападна Цоновски и съпругата му, че били в конфликт на интереси. Той обясни това с факта, че Цоновска, която е кметица на община Долна Митрополия, била близка до ГЕРБ и агитирала за тях. Истината е, че Поля Цоновска е победила кандидатът на левицата Александър Печеняков на изборите през 2011 г. Тя е била издигната от коалиция „Земеделци и демократи за Долна Митрополия” и не е била подкрепена от ГЕРБ.

Червеняков е считан за фаворит да оглави парламентарната комися за контрол на МВР и службите. Чрез този пост той смята да участва активно в кадровата полиитка на тези структури и във формирането на техните задачи. По този начин щял да държи „на къса верижка” самият Цветлин Йовчев, коментират депутати от левицата. Те припомнят, че преди година и половина в интернет се появи запис на разговор в крайморски ресторант между Петко Сертов, тогава шеф на службата Бор Кор към МС и Младен Червеняков. По време на вечерята Червеняков отново се занимава с кадрови въпроси като се опитва да уреди работа на Николай Спасов, бивш шеф на служба „Инспекторат” на МВР от времето на тройната коалиция. В същия разговор Червеняков отправя остри нападки и към своя лидер – Сергей Станишев, показвайки, че е на страната на Георги Първанов в битката за лидерската позиция в БСП. 

"Червени" депутати не изключват варианта от техните редици да е пуснат слуха, че Йовчев бил човек на ДПС. Това е абсолютна глупост, защото Йовчев е доказан професионалист, но някои хора не могат да си контролират амбициите, коментират депутати.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5694 |08.05.2013 Червеняков: ГЕРБ раздават колосални пари за купуване на вота . 35| 4986 |20.03.2013 Сидеров се натиска да проникне в МС . 144| 6617 |18.03.2013 Цветанов: Костов, БСП и ДПС да спрат да натискат правителството . 15| 5016 |15.02.2013 Дянков: България не се натиска да влиза в еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads