Реклама / Ads
24| 10666 |22.04.2012 НОВИНИ

М. Червеняков: Отбор трябва да прави политиката в БСП

.
Младен Червеняков Източник: БГНЕС
Добрият изход за БСП, а и за държавата ще е Сергей Станишев да остане лидер на партията, защото през октомври му предстои огромната битка да запази и шефското място в ПЕС. Това ще даде много добри шансове на България и страната може да се доближи до европейските политически модели, към които се стремим. Добрият изход за БСП, а и за държавата ще е Сергей Станишев да остане лидер на партията, защото
 

 

Добрият изход за БСП, а и за държавата ще е Сергей Станишев да остане лидер на партията, защото през октомври му предстои огромната битка да запази и шефското място в ПЕС. Това ще даде много добри шансове на България и страната може да се доближи до европейските политически модели, към които се стремим.

 

През годините на прехода той е извоювал мястото си в БСП да бъде фактор и да коментира теми, по които други в столетницата се притесняват да говорят. Въпреки многократните опити на водещата да разбере дали Станишев или Първанов е по-полезният за БСП, Червеняков отказа да отговори конкретно.

 

Според него, ако противоборствата в БСП се свеждат само до междуличностна битка, нищо добро не чака и партията, и държавата през следващите 30 години. Червеняков не знаел точно защо Първанов искал да бъде лидер и досега не се е запознал с различните виждания, които предлагал. Той бе категоричен, че днес столетницата има нужда от политика, която да бъде изработена от отбор, а не от амбициите на индивидуални играчи. Червеняков счита, че сега

БСП приличала повече  на холдинг от ООД-та и ЕООД-та, които работели по различен начин и се доказвали само с индивидуалност.

 

Гостът на Люба Кулезич призна, че в момента тенденциите за електората на столетницата не са добри, но през последните години се чувствало някакво стабилизиране. Големият проблем обаче бил, че от падащият рейтинг на ГЕРБ БСП не печелела позиции и нови симпатизанти.

 

Червеняков, който беше правосъден министър в правителството на Жан Виденов, отказа да даде и конкретен отговор дали Георги Първанов, преди да се кандидатира за лидер на БСП, трябва да понесе наказателна отговорност за злоупотреби в НСО и НРС. Според него бившият гард от НСО Николай Марков, който обвинява Първанов в злоупотреба с власт, нямал никакви конкретни доказателства. Червеняков потвърди, че дори когато Марков бил изслушан във вътрешната комисия, изказвал само твърдения и личните си възприятия, но не могъл да представи конкретни доказателства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7365 |10.04.2012 Валентин Захариев: Трябват още пари за спасение на ОЦК-Кърджали . 35| 6618 |07.04.2012 Уорлик: Никоя страна не трябва да е зависима от един вид енергия или източник . 33| 5763 |02.04.2012 Р. Плевнелиев: Трябва ни интелигентна отбрана . 45| 5943 |18.03.2012 Проф. Митeв: Трябва да се разбие монополът на НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads