Реклама / Ads
29| 6680 |31.08.2008 НОВИНИ

Червеният депутат Георги Юруков: Опозицията е от „политически мъртъвци"

.
Българската опозиция е съставена от „политически мъртъвци". Това заяви депутатът от БСП Георги Юруков. Той допълни, че „с крясъци за предсрочни парламентарни избори някои политически сили искат да фокусират вниманието върху себе си.
 
Така те щели да задържат с още няколко дни присъствието си на политическата сцена, иначе са политически мъртъвци".

Юруков е категоричен, че няма да има предсрочни избори, защото според него "в момента се изпълнява екшън-планът", който ще бъде представен в Брюксел и по всяка вероятност одобрен.
От септември започва активна политическа сесия, правителството също не е спряло да работи. Предстои една сериозна есен, в която България трябва да покаже другото лице и воля на своите партньори от ЕС, каза още Юруков.
Според него поведението на партиите от опозицията е обяснимо, тъй като на тях им е известно, че нямат никаква тежест в обществения живот.
Депутатът очаква някои от въпросните партии да не влязат и в следващия парламент. Народният представител, който преди време бе обявен от Комисията по досиетата, че е сътрудничел на бъвшата Държавна сигурност, отказа да прогнозира докладът на Министерство на земеделието и храните, който ще бъде представен на 11 септември и е по повод на исканията на млекопроизводителите и за направеното до момента.
Българското правителство подготви план за действие, който нарича „екшън план", за да убеди Европейската комисия, че полага усилия в борбата с корупцията по високите етажи на властта и с организираната престъпност.
През юли Брюксел осъди остро липсата на контрол от страна на властите в София върху правилното изразходване на средствата на европейските данъкоплатци, както и случаите на корупция, конфликт на интереси и измами при „усвояването" на парите от програми на ЕС. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4864 |26.08.2008 Опозицията бленува по събитията от 1997 г. . 5| 5159 |25.08.2008 Депутатите не решиха нищо конкретно, фермерските протести продължават . 7| 5797 |13.08.2008 "Атака" срещу МВР-министъра: Защо полицаи бият евродепутати? . 12| 4653 |07.08.2008 Опозицията не знаела как да предизвика и проведе бойкота, смята НДСВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads