Реклама / Ads
3| 4431 |24.09.2015 НОВИНИ

Червеният Мерджанов хока властта за бежанците

.
Атанас Мерджанов
БСП разкритикува правителството, тъй като важните новини се разбирали не в страната, а от Брюксел. Атанас Мерджанов коментира дали да има „гореща точка” у нас заради бежанската вълна.България не е искала да бъде „гореща точка” за бежанците
 
„Ние ставаме свидетели на изненадващи инициативи на Ангела Меркел, които били подкрепени и поискани от нашите български представители. Горещата точка може и да е нещо уместно, нещо важно за България, но затова трябваше да бъде проведена достатъчно сериозна дискусия с експертите и с всички политически сили. Затова ние настояхме за консултативен съвет по национална сигурност при президента. Той отказва, отказват и българските власти”, посочи депутатът от БСП.

„Вчера Борисов беше на председателски съвет, занимаваше ни с промени в Конституцията, а по най-важния въпрос за Европа и България, почти не беше спомената и дума. Това за сетен път доказва колко несериозно българското правителство се отнася към този изключително важен проблем, за който ние предупреждаваме от седем-осем месеца насам”, обясни Мерджанов.

Мерджанов обясни, че „горещата точка” може и да е нещо полезно и да е важно за България, но подчерта, че за това е трябвало да бъде проведена достатъчно сериозна дискусия с експерти и всички политически сили. Според него, за да се говори за „гореща точка” трябва да има надеждна информация от службите за сигурност и да се дискутира в специализиран кръг като КСНС.

 „България трябва да се справи, но за това трябваше да се полагат последователни усилия и да бъде отчетен опитът, който беше натрупан за предходните две години в овладяването на бежанската вълна, да се търси солидарност и уплатняване на капацитета на българските власти с финансови ресурси и средства”, категоричен бе Мерджанов. Той подчерта, че министертсво на финансите не осигурява необходимата финансова помощ за охраната на границата.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5546 |11.09.2015 Мерджанов към Бъчварова: Вие или Кунева решавате въпроса с бежанците? . 5| 4292 |09.09.2015 Мерджанов за руските самолети: Действията на правителството са спорни . 4| 5115 |08.09.2015 Мерджанов: Защо да поемаме солидарно тежестта, като сме външна граница на ЕС? . 1| 4342 |08.09.2015 Мерджанов: Борисов се крие зад Кунева и Бъчварова за бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads