Реклама / Ads
3| 4617 |13.10.2014 НОВИНИ

Червеният проф. Х. Белоев се отказва от депутатския си мандат в Русе

.
Христо Белоев
Водачът на листата на БСП в Русе проф. Христо Белоев съобщи днес с писмо, че се отказва от депутатския си мандат. В Русе БСП спечели само едно депутатско място.
 
"Трудно решение и морален избор" е озаглавил писмото си проф. Белоев, който е ректор на Русенския университет. Той мотивира решението си с ангажиментите, които има като ректор.

"Дълго мислих къде ще бъда по-полезен – в парламента или в Русе. Прецених, че с продължаването на активната ми научна дейност и изпълнението на административните ми отговорности като ректор, с развитието и разширяването на националните и международните ми контакти и поддържането на многобройните ми обществени ангажименти ще бъда безспорно по-полезен за обществото с работата ми в Русенски регион, в нашия град, в нашия Университет", пише проф. Белоев.

"По време на предизборната кампания, но най-вече след изборите, при мен идваха ръководители на катедри, факултети и филиали на Университета, директори на дирекции, както и много преподаватели, за да споделят безпокойството си от мое отиване в Парламента. Те свързват започналите промените в Университета с мен и сърцато ги подкрепят. Това ме радва, но преди всичко много, изключително много ме задължава. На доверието желая да отговоря с още по-голямо доверие. Всичко това ме убеди да остана в Русе. Ще бъда по-полезен на много повече хора, а това винаги е било основна цел в работата ми като ръководител", се казва още в писмото.

Според процедурата проф. Белоев може да се откаже официално от депутатското си място само пред Народното събрание, което трябва да гласува неговата оставка, тъй като не е декларирал своето желание в периода, преди ЦИК да обяви окончателно имената на избраните депутати.

След отказа на проф. Белоев да влезе в парламента, на неговото място трябва да влезе Добрин Данев, който беше депутат в предишните два мандата на Народното събрание. С преференции той измести Иван Иванов, който бе втори в листата на БСП в Русе.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4797 |13.10.2014 Проф. П.Иванов : По смъртност сме над Сирия, където има война . 0| 4386 |10.10.2014 Проф. Кантарджиев : Няма опасност от Ебола от Македония . 12| 5313 |09.10.2014 Проф. Константинов: Считайте, че Александър Методиев вече е депутат . 0| 4817 |09.10.2014 Проф. А. Тодоров: Партиите бягат от "кабинет върху жарава"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads