Реклама / Ads
35| 5032 |24.03.2011 НОВИНИ

Червените готови за протест, искат Борисов да си ходи

.
Сергей Станишев
Във всички свери цари хаос и това правителство определено ни води в задънена улица. Колкото по-бързо си отиде то от власт, толкова по-добре за България. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев след среща на Политическия съвет на “Коалиция за България”.
 

Партиите от коалицията обсъдиха предстоящите си действия на насрочения за събота национален протест срещу бедността и политиката на кабинета на ГЕРБ, чиито отличителни черти били “социалната безчувственост, разграждането на държавността и репресията срещу всички несъгласни”.

Следващото правителство ще трябва да измъква страната от един батак, категоричен бе Станишев. По думите му алтернативата управление може да бъде само социална. Сега из страната вървели стихийни протести. Докато недоволстват само отделни съсловия обаче, протестите ще бъдат смачквани, а хората ще продължават да бъдат лъгани. За да докаже необходимостта под обединение под червените знамена, соцлидерът напомни легендата за снопа пръчки, в която само заедно пръчките са достатъчно силни, за да не бъдат пречупени.

Зам.-председателят на партия “Български социалдемократи” Иглика Иванова посочи, че животът на българите става все по-тежък, а държавата е престанала да бъде социална. Затова имало нужда от спешна промяна на държавното управление.

„Правителството трябва да подаде оставка. Премиерският пост не е за Бойко Борисов”, заяви първият секретар на Комунистическата партия на България Александър Паунов. Той изрази тревогата си от състоянието на здравеопазването и на образованието в страната.

Председателят на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Спас Панчев заяви, че некомпетентността на ГЕРБ е причина за ситуацията в земеделието. Той изтъкна, че българското село и секторът не трябва да бъдат забравяни, защото в криза могат много да помогнат.

Лидерът на партия “Нова зора” Минчо Минчев припомни опасенията си, че може да се възкреси разрухата от времето на Костов.

„Държавата е в икономически колапс. Българинът е стигнал до ситуация, в която не може да изхранва семейството си”, заяви шефът на партия “Европейска сигурност и интеграция” Тома Томов.

Председателят на партия “Евророма” Цветелин Кънчев изтъкна, че ситуацията в ромските квартали е ужасна, а председателят на партия „Движение за социален хуманизъм” Александър Радославов изрази тревогата си, че се демонтира парламентарната форма на управление на страната.

Междувременно главният редактор на червения партиен вестник “Дума” и депутат от “Коалиция за България” Ивелин Николов разпространи открито писмо-призив за участие в съботния протест. “Да кажем: Стига!”, зове социалистът.

“Преди година разумните хора си мислеха, че рано или късно властниците от ГЕРБ ще разбират, че само реклама, самохвалство и перчене на мускули не стигат. Трябва и поне малко акъл. Днес е пределно ясно, че няма да разберат. Дали не искат или не могат – тяхна си работа.
Дойде му времето да извикаме с цяло гърло: Стига!
Стига мрънкане и оправдаване с „наследството“!
Стига болни амбиции на некадърници!
Стига шуробаджанащина и бръснати глави!
Стига заплахи и насаждане на страх!
Стига полицейщина и еднолична власт!
Стига безумие, хаос, беднотия, безизходица и отчаяние!
Нали твърдяха, че нямат алтернатива, че няма опозиция. Сега опозицията казва: Стига!”, се зове в откритото писмо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5926 |24.03.2011 Борисов и Първанов си делят 2-ро място по рейтинг . 24| 5839 |24.03.2011 Б. Борисов: Похитителят да се предаде, един шамар няма да му ударят . 70| 17490 |23.03.2011 Бойко Борисов пое командването на акцията в Сливен . 15| 5066 |23.03.2011 К. Паскалев: Борисов да уволни Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads