Реклама / Ads
20| 5032 |13.07.2011 НОВИНИ

Червените играят с Калфин и Живкова

.
Ивайло Калфин
Червени войни за президент: Пловдив натиска за Гергов, Благоевград - за Паскалев, Корнелия се спаси
 

Тандемът Ивайло Калфин - Евгения Живкова е най-вероятният избор на БСП за президентските избори на 23 октомври. Това доверили за "Стандарт" източници от "Позитано" 20. 60 на сто от социалистите искали евродепутата за държавен глава. Популярната дизайнерка пък вече каза "да" за участието си във вота. Точно определянето на Калфин и Живкова за кандидатпрезидентска двойка на БСП обаче запали искрата на раздора в Столетницата.

Апаратът на "Позитано" 20 бил категорично против Калфин, защото зад него стоял държавният глава Георги Първанов, разкриват соцдепутати. Лобито срещу бившия дипломат номер 1 навивало Станишев да заложи на всеки друг, но не и на Калфин. Препоръчвало Петър Курумбашев. В краен случай за баланс левите стратези натискали за твърда ръка като вице и предлагали Корнелия Нинова. Дамата обаче бързо надушила червените интриги и категорично отказала да влезе в битката.

Градски войни подпали в същото време името на Калфин
. Социалистите в Пловдив категорично държат на наминацията си - бизнесмена Георги Гергов. БСП-Благоевград не отстъпват от Костадин Паскалев. На "Позитано" 20 обаче твърдят, че разполагат със социологически проучвания, според които над 50% от електората на БСП не го искат за държавен глава.
Партията се е превърнала в гнездо на оси, тюхкат се соцдепутати. Според тях не е ясно кой ще пресява всичките близо 40 номинации за държавен глава и предричат скандали на предстоящия специален пленум на БСП за изборите в събота. Очаква се тогава висшите социалисти официално да обявят Калфин и Живкова. Двойката трябва да бъде утвърдена на конгреса на партията на 23 юли. Соцлидерът Сергей Станишев обеща, че на Бузлуджа в края на месеца пред червения актив ще се изправи кандидатът на Столетницата за "Дондуков" 2.

Междувременно Калфин обсъди във Вашингтон разполагането на американския противоракетен щит над цялата територия на Европа със зам. държавния секретар по контрола върху въоръженията и международната сигурност на САЩ Елън Таушър. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5027 |24.06.2011 Станишев кандърдисва Калфин за президент в самолет . 49| 5255 |15.06.2011 Сините не щат да играят в мача на Доган и Станишев . 10| 5668 |01.06.2011 Червените си знаели, че вотът им нямало да мине . 5| 5683 |13.05.2011 Червените номинират "Медузата" Гуцанов за кмет на Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads