Реклама / Ads
81| 6221 |06.04.2012 НОВИНИ

Червените разпъват ГЕРБ с вот на недоверие

.
Социалистите внесоха вота на недоверие към кабинета Борисов за спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България. Единствена подпис не сложи соцдепутатката Меглена Плугчиева, която бе номинирана от ГЕРБ за наш посланик в Швейцария.
 

 

Под червената подписка сложиха подписи още депутатите на Волен Сидеров и независимият Георги Терзийско. 

Левицата този не бе подкрепена от ДПС, а от "Атака" и независимия Георги Терзийски, които се подписаха за вота.

 

Стана ясно още, че социалисти и атакисти най-вероятно ще организират обща подписка за референдум за АЕЦ "Белене".

 

Предстои темата за референдума да бъде обсъдена и решена на соцпленума по-късно днес.

 

"Отказът от строеж на втора атомна е фатален за България, за българската атомна енергетика и за всички българи. Това антибългарско решение е предателство спрямо националните интереси", пише в червените мотиви за вота срещу правителството на ГЕРБ.

 

Станишев заедно с двамата си бивши икономически и енергийни министри Румен Овчаров и Петър Димитров, и Мая Манолова изкачиха стълбите по червения мокет до стаята на деловодството на последния етаж и после се върнаха при медиите, за да заявят, че с решението да не строим "Белене" се лишаваме от единствения си съвременен и стратегически проект през последните 22 г.

 

Вероятно от вълнение лидерът на социалистите Сергей Станишев се обърка и обяви, че вотът е срещу решението на кабинета да закрие АЕЦ "Козлодуй".

 

Той не се усети изобщо за лапсуса и продължи да обяснява, че отказът от строежа на втора атомна ще означава по-скъп ток за българите и по-голяма зависимост от Русия.

 

Централата в Белене щеше да произвежда ток за 6 цента на киловатчас при последната цена, поискана от Русия за проекта, докато сега нацията я чакат сметки за електричество поне двойно по-скъпи, пророкува червеният Румен Овчаров.

 

"Цената ще продължи да се увеличава. От 20 ст. по-евтин ток няма да плащаме", заяви ексминистърът.

 

От ГЕРБ нарекоха вота безпринципен, както е безпринципна коалицията между БСП и "Атака".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5576 |05.04.2012 Сидеров: ГЕРБ ни прави енергийно зависими от Турция . 43| 5742 |03.04.2012 ГЕРБ: БСП се напъват по древногръцки . 32| 7991 |03.04.2012 Станишев: ГЕРБ продължават на политиката на Ив. Костов . 14| 5816 |03.04.2012 ГЕРБ си прибира Желева и от ЕНП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads