Реклама / Ads
3| 5216 |13.05.2013 НОВИНИ

Червените взеха Кюстендил и Плевен

.
Червените направиха пробив в 5 области, считани за бастиони на ГЕРБ. Корнелия Нинова изведе листата на БСП до най-много гласове в София-област, където бившите управляващи заложиха на финансиста Владислав Горанов.
 

 

По данни на социалистите те печелят също в Кюстендил, Перник и Враца. Като водач на червената листа Стефан Данаилов изведе партията си до победа в Плевен, където срещу него бе изправена бившата шефка на парламента Цецка Цачева, пише Стандарт.

Макар и с малка разлика, столетницата остава втора в Пловдив, където Бойко Борисов изведе ГЕРБ до челното място. По всяка вероятност обаче БСП ще има с един мандат повече от предишния парламент, където градът под тепетата бе представен от двама социалисти. В 42-рото Народно събрание освен проф. Данаилов червени депутати от Пловдив ще бъдат Петър Чобанов и Илия Баташки. Това е голяма победа за социалистите, които от началото на демокрацията щурмуват града под тепетата. При това положение за ГЕРБ остават сигурни пет места и в Народното събрание с Бойко отиват Менда Стоянова, Вежди Рашидов, Димитър Лазаров и Стефан Дедев. В миналия парламент пловдивските депутати от ГЕРБ бяха шест. Това означава, че един мандат им отнемат социалистите.

Със сигурност "Атака" вкарва от Пловдив доказалия се по време на предизборните битки воин Павел Шопов и втория в градската листа Христо Андреев. ДПС ще изстреля от Пловдив Петя Раева, след като в предишния парламент партията на Ахмед Доган изобщо не успя да се класира в битката за Пловдив и Раева бе депутат от областта. Ако партията на Меглена Кунева премине петпроцентната бариера, също ще има пловдивски представител в НС - Калин Томов. В този случай от окончателната листа ще отпадне вторият депутат от "Атака". Като цяло социолозите отчетоха изключително ниска избирателна активност за Пловдив. Половината от избирателите не отидоха до урните. Безпрецедентно в най-големия ромски квартал Столипиново бе отчетена много ниска избирателна активност - едва 42,5%, и според запознати това е знак, че не е имало изборна търговия сред ромите. Най-много пловдивчани са гласували в район Централен. В областта ГЕРБ води също с малка преднина пред БСП, сочат неокончателните прогнози. Партията на Бойко Борисов ще вкара със сигурност четирима депутати, като в предишния парламент броят им бе петима. Социалистите се готвят за три депутатски места, които ще бъдат заети от Светла Бъчварова, Румен Стоянов и Петър Мутафчиев. "Атака" ще изпрати в парламента Магдалена Ташева, ДПС традиционно има двама депутати от Пловдивска област. В 42-то НС това ще са Джевдет Чакъров и Тунджай Наимов. Борбата в Пловдивска област е за единайсетото място, което ще бъде за човек на "Атака" или ГЕРБ. В случай че ДБГ влезе в парламента, за него ще се борят и хората на Меглена Кунева от Пловдивска област, чийто водач е Димитър Танев. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6123 |06.05.2013 Като премиер Пламен Орешарски ще ремонтира балнеологичната поликлиника в Кюстендил . 1| 5686 |27.04.2013 Водачът на листата на ЛИДЕР в Кюстендил направи първа копка на Завод за бетонови блокчета . 19| 7128 |04.04.2013 Калуди Калудов издържа 24 часа в червените листи . 3| 5852 |25.03.2013 Мюфтийството в Кюстендил претендира за земя, паметникът на Ильо Войвода - застрашен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads