Реклама / Ads
61| 5608 |19.02.2013 НОВИНИ

Червенкондев: Ще разследваме връзки на политици с ЕРП-та

.
Какви са връзките на политици с ЕРП-тата? Според Диан Червенкондев, депутат от ГЕРБ, има конспирация за случилото се, тъй като сметките за ток нарастнаха именно през зимния сезон, а не когато се увеличи цената на тока. Именно това според него предизвика недоволството и протестите.
 

Червенкондев обеща в студиото на Нова телевизия да се разгледат всички клаузи в договорите с ЕРП-тата, включително и секретните, за да се види какво точно е заложено от управляващите при сключването им.

“Още днес на Икономическата комисия ще разгледаме претенциите на протестиращите и ще внесем съответно законодателни промени. Ние ще си носим отговорността”, допълни Червенкондев. Той бе категоричен, че протестиращите трябва да бъдат чути.

“Предвиждаме да обсъждаме и гражданско участие в регулатора, но има европейски изисквания, тъй като гражданите са в конфликт на интереси с работата на ДКЕВР”, смята депутатът.

Според него КЗК работи нормално, България е повишила своята конкурентноспособност и това е признато от Европейската комисия. “Дянков подаде оставка сам”, твърди Червенкондев. “Доверието в енергетиката липсва, проблемите са от 2000-та година”, продължи той.

“Когато започнем да показваме истината и да удовлетворяваме техните искания, хората ще се приберат по домовете си”, смята Червенкондев.

Това, което наблюдаваме от вчера, е един отчаян опит на Борисов да намали напрежението по някакъв начин и да демонстрира някакво действие. Това е един отчаян опит да се спаси правителството, коментира червеният депутат Ангел Найденов. Той добави, че още утре министър-председателят Бойко Борисов трябва да се яви на изслушване в парламента, „да чуем параметрите на тази правителствена криза”.

Предложили сме да стартират правителствените консултации, да има предсрочни избори, каза Найденов. По думите му няма нищо лошо в едни предсрочни избори. Те са винаги изход от една ситуация, в която се намираме. Сметките за ток само отключиха дълго трупаното напрежение и отчаяние. Хората обаче поставят въпроса за оставката на Борисов. От неделя започна обратното броене на ГЕРБ, смята той.

Според депутата Мартин Димитров ситуацията ще ескалира със следващите сметки. Недоволството на хората е обосновано. Решението на тази ситуация не са предсрочни избори. Ако отидем към предсрочни избори, това означава, че в следващите няколко месеца нищо няма да се направи. Решението не е в разпускане на парламента и служебен кабинет, защото това няма да свърши работа и да реши проблемите на хората.

Трябва ново експертно програмно правителство, което да се избере от настоящия парламент, посочи Димитров. Според него оставката на Дянков е опит за жертвен агнец, за отпушване на напрежението, но това не е достатъчно. Сега ГЕРБ плащат цената, че през целия си мандат се прегърнаха с монополите, подчерта депутатът.

Според депутата от ДПС Алиосман Имамов тези, които днес са на улицата, са най-потърпевшите от икономическата криза. Задължително е да има предсрочни избори, защото народът, който е на улицата, трябва да избере следващите управляващи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5551 |15.02.2013 Цветанов: Разследваме арестувания бургаски прокурор за връзка с "Дюнигейт" . 2| 5471 |26.10.2012 Борисов: Изложбата "Париж 1900" доказа напредъка на връзките ни с Франция . 21| 5690 |08.09.2012 Б. Борисов обещава: Разследваме атентата докрай! . 20| 5229 |18.07.2012 Н. Кокинов: Никой не може да ни натиска кого да разследваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads