Реклама / Ads
14| 5905 |19.11.2013 НОВИНИ

Четин Казак: Трябва да забравим за срамния възродителен процес

.
Четин Казак Източник: Булфото
Историческо е изказването на лидера на БСП Сергей Станишев на митинга в събота, когато той се извини за Възродителния процес от името на партията, пряк наследник на извършилата го БКП. Историческо, защото за първи път имаме извинение от лидера на тази партия, а нямаме просто признаване за извършването на този процес.
 

Това коментира депутатът от ДПС Четин Казак в сутрешния блок на бТВ. Другият гост – журналистът Петър Карабоев се усъмни от своя страна в искреността на извинението на червения лидер. Начинът, по който беше поднесено извинението на господин Станишев към българските турци заради Възродителния процес, беше объркващ, защото не се разбра дали лидерът на БСП прави това извинение от името на цялата си партия, дали има мандат за това, за да го стори, коментира Карабоев.

Политиката и управлението са много сложни игри - това е факт. Не коментирам колко трудно или лесно е било, какви усилия е изисквал личният акт на извинение от страна на Сергей Станишев. За мен обаче е много трудно да приема точно този формат, това място и начин на извинение от страна на лидера на БСП, защото в този случай това извинение и начина, по който беше направено не го прави еднозначен и създава възможностите за много и различни интерпретации, коментира журналистът.

Както европейците успяха да забравят проблемите от войните и да се обединят, така и ние трябва да забравим събитията от този срамен процес и да се обединим в името на по-доброто бъдеще за страната ни, смята Четин Казак.

Когато казах, че този акт беше важен, аз говорех както от позицията на потърпевш от Възродителния процес, така и от позицията на народен представител от ДПС, посочи Четин Казак. А целта на митинга, според него, е била съвсем друга и точно този акт на извинение от страна на Сергей Станишев не е бил очакван и е бил приятна изненада.

Общият политически митинг с БСП даде реална картина за политическата ситуация в страната. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" Алиосман Имамов, зам.-председател на НС. По думите му това, което видяха хората в събота е само частица от подкрепата на парламента. Относно извинението на Сергей Станишев за Възродителния процес, Имамов заяви, че мюсюлманите оценяват този жест. Според него това извинение не е изтъргувано.

Имамов увери, че парламентът ще продължи да работи дори и в условия на окупация и протести. Зам.-председателят на парламента изтъкна, че в момента не се изостава по отношение на задълженията на кабинета, както и приемането на нови закони.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4860 |18.11.2013 Плевнелиев: Трябват действия, за да преодолеем конфронтацията . 32| 4880 |14.11.2013 Г. Първанов: Промяна без съмнение трябва да има . 10| 6557 |12.11.2013 Четин Казак става шеф на правната комисия . 9| 5331 |12.11.2013 Татяна Буруджиева: Всички трябва да са равнопоставени на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads