Реклама / Ads
7| 5310 |21.04.2020 НОВИНИ

Километрични са опашките от коли на КПП-та за влизане в София

.
Четири километра е опашката от коли на КПП-то на Владая. Опашката вече е до Драгичево, съобщи БТВ.
 

Струпването е заради прозореца от 6 до 8 часа, в който софиянци ще могат да влязат в столицата, за да отидат на работа.  Болшинството от хората са от тези, които напуснаха София преди празника и сега искат да се върнат. Дъждът обаче затруднява допълнително проверката и тя се извършва по-бавно. Полицаите старателно проучват информацията в декларациите, които дават влизащите. Те ще бъдат сравнявани с тези, подадени при излизане, обявиха от МВР.  

 

На контролно-пропускателния пункт на АМ "Тракия" колоната от влизащи е около 5 километра, а на излизащи - около 2, уточни БНР. Обработката на коли на влизане е изключително интензивно. За разлика от вчера се пропуска по-голямата част. Много коли обаче в момента са отбити на разклона за Равно поле, а полицаите извършват допълнителни проверки. Естествено, условието, за да влязат автомобилите в София е да имат попълнена декларация и служебна бележка от работодател за това, че те имат работа в столицата. 

 

Основният проблем е, че част от хората се декларирали неверни данни на излизане от София, обясни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов:

"Огромната част от хората обясняваха как живеят всъщност в провинцията, доказваха го с документ - с лична карта или с настоящ адрес. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, тъй като може би нямат адрес и в София, но общо взето всеки обясняваше как отива да свърши неотложна работа. Ако на всяко КПП се съобразяваме с всяка фирма, която има различно работно време, няма как да се случат нещата. Това са мерки за карантина в епидемиологична обстановка".

Пунктовете на изходите на столицата затварят в 8 часа. Очаква се интензивен трафик и по време на втория прозорец за придвижване довечера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5007 |20.04.2020 Километрични опашки на КПП-та при София . 15| 5671 |05.04.2020 Приходите в СО били намалели, но управата ще купува лъскави нови коли . 1| 4029 |01.04.2020 Михаил Околийски: Правилна беше отмяната на заповедта за маските . 23| 5345 |26.03.2020 Николина Ангелкова за туризма: Ситуацията е много тежка. Кошмарно е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads