Реклама / Ads
7| 5548 |21.11.2011 НОВИНИ

Четирима от "Наглите" на свобода

.
Близо 2 години след зрелищните арести на деветимата подсъдими от групата за отвличания “Наглите”, към днешна дата четирима вече са свободни.
 

 

Поредният, който ще чака изхода на делото на свобода е Кирил Кирилов-Шкафа. От началото на годината той е с мярка “подписка”, защото е трябвало да влезе в затвора по друго дело. След излежаване на присъдата обаче съдът е длъжен да го пусне, защото мярката се променя, ако обвиняемият или подсъдимият не я изпълнява. Тъй като Кирилов няма прегрешения, той не може да бъде върнат обратно зад решетките.

 

Преди него на свобода излязоха братята Радослав и Митко Лебешковски. Най-любопитен бе случаят с Цветозар Славчев-Цуро, който още миналата година излезе от ареста срещу 5000 лева парична гаранция. Това лято пък съдията му позволи да напусне и страната, за да участва в състезание по парапланеризъм, пише bnews.bg

 

Последните кандидати за по-лека мярка са Павел Петков и Даниел Димитров-Релето. Първият се оплаква от тежък хепатит, а Релето от началото на ареста се жали от болните си зъби.

 

Единствените, които наскоро не са поискали да излизат от ареста са сочените за тартори на групата Ивайло Евтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев.


Днес съдът изслуша и прие повторната експертиза за нанесените телесни повреди на Ангел Бончев и Михаил Краус.

 

Бончев е с отрязани части на четвърти и пети пръст на едната ръка, а Краус - с отрязана част само на петия пръст, което според адвокатите е лека телесна повреда. Днес обаче двамата експерти бяха категорични, че и при двамата има постоянно разстройство на здравето, защото хватателната им функция с едната ръка ще е затруднена завинаги.


Експертите обаче допуснаха, че човекът, който им е ампутирал частите от пръститеq има добри медицински способности. Това можело да се изведе като заключение и от доказателствата по делото, според които на Бончев и Краус е била оказана адекватна медицинска помощ, веднага след ампутациите.

 

Спор в съдебната зала предизвика ДНК-експертиза, според която намерен ДНК по мобилен телефон, който е открит покрай едно от отвличанията, съвпада с ДНК-профила на Любомир Димтров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10229 |31.10.2011 Прокурор по "Наглите" си прави отвод . 4| 4960 |22.10.2011 Четирима пребиха кандидат-кмет на Ихтиман . 2| 4675 |12.10.2011 Свободата на словото във фокуса на ЕК . 3| 4792 |11.10.2011 Пуснаха на свободата “атентатора” на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads