Реклама / Ads
15| 5140 |28.07.2011 НОВИНИ

Чеци: Не съм убил, но животът ми е съсипан

.
Николай Русинов
Един от заподозрените за смъртта на Яна - Николай Русинов-Чеци, престоя само 24 часа в ареста.
 

В сряда той бе освободен и прокуратурата на този етап няма да повдига обвинение срещу него, съобщава в. Труд. 34-годишният мъж бе задържан във вторник на връщане от Истанбул, тъй като негови следи бяха намерени край трупа на жертвата. Разследващият екип и наблюдаващите прокурори се събрали на съвещание и преценили, че доказателствата до момента водели “единствено до извода, че истинският убиец лежи в ареста в момента”, каза градският прокурор на София Николай Кокинов. Според събраните доказателства и твърденията на Русинов той е бил на 9 юли вечерта с Яна.

“Двамата са се запознали същата вечер. Употребили са алкохол - концентрацията е била твърде висока, забавлявали са се, след което са осъществили полов акт”, каза обвинителят. По време на разпита Чеци заявил, че към 5,30 ч си тръгнал, като оставил Яна жива. Това се потвърждавало и от факта, че в ръцете си жертвата стискала косми от другия задържан Пламен Трифонов (34 г.), който има и повдигнато обвинение. “Тоест очевидно е, че тя е била жива към момента, в който се е срещнала с обвиненото лице”, обяви Кокинов. Той добави, че нямало връзка между Пламен и Николай, както и не били събрани доказателства, че двамата са действали в съучастие.

Пред разследващите Чеци на няколко пъти категорично заявявал, че не е извършил убийството, но “животът му бил вече тотално съсипан”. Русинов обяснил бягството си от България като “чиста паника”, тъй като се притеснил, че ще бъде обвинен за смъртта на Яна. Направил го 3-4 дни след оповестяването на смъртта на жената.

По местонахождението на телефона на Русинов било установено, че в ранния час той е бил в гората, където бе намерен трупът. Въпреки че няма да бъде обвинен, Чеци най-вероятно ще бъде отново разпитван от разследващите в следващите дни като свидетел. Последният такъв разговор с работещи по случая бил проведен в сряда по обяд. Към 15,30 ч Русинов бил пуснат да си ходи. Преди това той решил да не се подлага на детектор на лъжата. Обяснил, че не бил спал от няколко денонощия, бил и притеснен. Чеци категорично отричал да познава Пламен Трифонов. Другият задържан продължавал да мълчи и да не дава обяснения за фаталната нощ. Предполага се, че той е издебнал Яна, след като Русинов си тръгнал. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6255 |28.07.2011 До петък еднакво топло на плажа и в морето . 13| 5215 |27.07.2011 Семейство в Кърджали ще се пали заради апартамент . 25| 5028 |27.07.2011 Две Меглени в президентската битка, едната-вице . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads