Реклама / Ads
4| 4845 |27.08.2008 НОВИНИ

Четвърти конгрес на НДСВ ще поправи гафовете от Третия

.
Четвъртият редовен конгрес на НДСВ ще се проведе най-вероятно на 18 октомври в Габрово. За неговата подготовка и провеждане е сформиран специален щаб, който ще се ръководи от зам.-шефа на парламентарната група Христина Христова.
 

Това съобщиха от централата на жълтата партия.

Вчера „Държавен вестник” публикува решението на Софийския градски съд да се свика Четвъртият редовен конгрес на партията на основание подписка от една десета от членовете на НДСВ. Щабът за организацията на форума се оглавява от Христина Христова, зам.-председател на ПГ на НДСВ. В състава му са включени още Илчо Дуганов – секретар на партията, Марина Дикова и Илия Лингорски – зам.- председатели на царската формация, Борислав Владимиров – народен представител, Владимир Даскалов – национален координатор, Гадар Хачикян – експерт, Никола Никифоров – координатор за София.

Дневният ред на конгреса се състои от пет точки. Първо, ще бъде приет отчетен доклад за досегашната дейност на политическата партия НДСВ. След това ще бъдат направени промени в устава и името на формацията. Предстои да бъде избрано и ново ръководство. А накрая делегатите ще гласуват предизборен манифест.

В определението на съда се утвърждава редът за провеждане на първични избори и норма на представителството, както и графикът за провеждане на събрания за първични избори.

През юни миналата година НДСВ проведе Трети извънреден конгрес, който завърши със скандал и взаимни обвинения в манипулации и фалшификации между царските лобита. Част от жълтите юристи, доскорошни фаворити на лидера Симеон Сакскобургготски оспориха легитимността на форума и това попречи на регистрацията в съда на конгресните решения, както и на промененото име на партията. През есента на 2007 г. петима от разбунтувалите се бяха изключени от НДСВ, доброволно ги последваха още десетина човека. По-късно те създадоха ПГ на „Българска нова демокрация” и учредиха партия със същото име.

Четвъртият редовен конгрес на НДСВ ще трябва да препотвърди някои от решенията на предишния като корекциите в устава на партията и промяната на названието в Национално движение за стабилност и възход.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4400 |05.06.2008 Нов конгрес на НДСВ „заковава” сегашното партийно статукво? . 5| 5379 |22.02.2008 И четвъртият вот на недоверие към кабинета "Станишев" пропадна . 0| 5889 |29.01.2008 Буш произнесе последна реч пред американския конгрес . 8| 5645 |27.09.2007 Учителската стачка - ден четвърти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads