Реклама / Ads
5| 5400 |22.02.2008 НОВИНИ

И четвъртият вот на недоверие към кабинета "Станишев" пропадна

.
И четвъртият вот на недоверие към правителството, внесен от опозицията, не мина. За падане на кабинета гласуваха 86 депутати, 149 бяха „против”, въздържали се нямаше. Както се очакваше мнозинството беше стабилно и спаси МС.
 

В проекторешението, внесено от опозиционните политически сили, се казваше, че на правителството трябва да се гласува вот на недоверие заради неговата корумпираност. Вчера управляващи и опозиция проведоха вял, скучен и безинтересен осемчасов дебат по темата. Вотът бе подкрепен от ОДС, ДСБ, БНС, „Атака", жълтите отцепници от БНД и независими. Към тези гласове се присъедини и социалдемократът Николай Камов. Против се обявиха от „Коалиция за България", НДСВ и ДПС.

Опустелите през деня кулоари на парламента се оживиха преди гласуването на четвъртия вот на недоверие към кабинета „Станишев", внесен от опозицията заради корупцията в държавата. Минути преди гласуването пленарната зала беше буквално празна, но за нула време се напълни - депутатите и министрите се появиха като по команда. Докато течеше парламентарният контрол повечето депутати бяха по стаите на парламентарните си групи, други бяха в кулоарите, трети дойдоха отвън. Особен интерес сред журналистите предизвика появата на лидера на ДПС Ахмед Доган - фотографи и оператори се бяха струпали пред стаята на парламентарната му група, за да го снимат как влиза в пленарна зала.

img_1805.jpg
След гласуването премиерът Сергей Станишев благодари на народните представители, които подкрепиха правителството. „Струва ми се, че с днешното гласуване приключва един доста мъчителен за страната период на непрекъснати опити за дестабилизация. Като че ли нищо не може да спре опозицията от такива опити, дори когато пред страната ни стоят сериозни предизвикателства", посочи Станишев и напомни за обстановката в Косово и напрежението в Косовска Митровица. Според него заради липсата на управленска алтернатива, опозицията - и парламентарната, и извънпарламентарната - е осъзнавала, че не може да увлече след себе си голяма част от гражданите и се е опитвала да използва социални недоволства са собствени конюнктурни цели. Премиерът припомни учителската стачка от септември, опороченият референдум в Булгас за петролопровода, приказките за затваряне на „Кремиковци". Проблемите за решаване пред България били сериозни, а опозицията се занимавала с политически игри.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4805 |19.02.2008 Пазят депутатите от митингуващи, докато обсъждат вота на недоверие . 6| 4891 |13.02.2008 Ядро на вота на недоверие - корупционните практики . 3| 4770 |05.02.2008 ДСБ стяга вот на недоверие заради корупция и спрени европари . 3| 5003 |23.10.2007 За трети път отхвърлиха вота на недоверие към правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads