Реклама / Ads
0| 3554 |06.11.2018 НОВИНИ

ЧЕЗ изпълнява ключови проекти край София, което може да има кратки прекъсвания на електрозахранването

.
Източник: БГНЕС
ЧЕЗ Разпределение изпълнява ключови проекти за подобряване на електрозахранването в крайградските райони на София. В момента се довършват дейностите в Бояна, Драгалевци, Симеоново, вилна зона Симеоново, Бистрица, Панчарево, Кокаляне, Горубляне, Железница и Казичене.
 

„Разбираме, че работата води до смущения на комфорта на клиентите, но ние сме длъжни да осигурим безопасността на нашите служители, които работят по мрежата. Призоваваме хората за малко търпение, защото тези дейности ще осигурят спокойствието им в дългосрочен план. Поемаме ангажимент да работим максимално оперативно и да сведем до минимум прекъсванията“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

 

В момента ЧЕЗ Разпределение извършва реконструкция и модернизация на електропроводите, които захранват столичните Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново. Дейностите по реновиране на съоръженията ще повишат качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите в тези райони. Във връзка с това, за осигуряване на безопасната работа на служителите и защита на живота и здравето им се налага извършването на оперативни превключвания, които ще доведат до кратковремени прекъсвания на електрозахранването на 6, 7 и 8 ноември межу 08:30 и 17:15 ч.

 

Освен това ЧЕЗ Разпределение монтира и дистанционно обслужвани електромери, които дават възможност за анализ на мрежата в реално време, за проследяване на товарите и за наблюдаване на заетия капацитет. В момента работата се довършва в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Панчарево, Кокаляне, Горубляне, Железница, Казичене, Пасарел. Предстои инсталирането им в с. Яна, в Горни и Долни Богоров и Враждебна. Освен монтирането на електромерите, се извършват дейности и за включвнето им в една обща система, така че да може да се извършва постоянен мониторин на мрежата. Работата налага да се извършват оперативни превключвания, които водят до кратковременни прекъсвания на електрозахранването. Клиентите, които ще бъдат без електрозахранване по-продължителен период от време биват уведомявани съгласно нормативните изисквания чрез средствата за масова информация и на сайта на ЧЕЗ Разпределение.

 

Усилено се внедряват и автоматизирани устройства по електроразпределителната мрежа в динамично развиващите се райони около София, които значително ще подобряват качеството на услугата още от тази зима. Устройствата сигнализират къде е аварията и това скъсява времето за нейното локализиране, подават команда на съоръженията да се изключат, а някои устройства имат възможността сами да изключат електропровода. Освен това те дават възможност за отделяне на авариралия участък в рамките на няколко минути и по този начин по-голямата част от клиентите остават незасегнати, докато се отстраняват повредите. През тази година инвестираме 6,6 млн. лв. в подобни елементи, като до края на годината предвиждаме броят им да е близо 800. „Това ще се усети много сериозно върху качеството на услугата, която предоставяме на нашите клиенти още през предстоящия есенно-зимен сезон, който вече започна“, допълни Виктор Станчев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5434 |05.11.2018 Ченалова: Управляващите знаят че си отиват, но ще спасят властта си с нови проекти, заблуди, провокации . 3| 3949 |04.11.2018 Протестни автошествия срещу цените на горивата блокираха ключови пътища . 0| 3996 |02.11.2018 България, Сърбия, Гърция, Румъния и Израел договориха мега проекти . 0| 3497 |24.10.2018 Социалната комисия прие законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads