Реклама / Ads
3| 4224 |18.10.2015 НОВИНИ

ЧЕЗ обсъди с потребителски организации и експерти развитието на електронните услуги

.
Дискусията се проведе в рамките XIV-тото заседание на Потребителския съвет.
 
Потребителските организации отправиха конкретни препоръки за развитие на електронните услуги по време на XIV-тото заседание на Потребителския съвет, което се проведе на 16 октомври в София. Темата на съвета бе състоянието и възможностите за развитие на електронните услуги за клиентите на ЧЕЗ.

 

„Сигурността, надеждността, бързината и удобството за клиентите са стълбовете, върху които е изградена стратегията на ЧЕЗ по отношение на електронното обслужване. В момента компанията разработва единен портал, който ще обединява различните видове услуги и ще обезпечи тяхната сигурност“, каза Тодор Матев, председател на Потребителския съвет.

 

Първата стъпка в тази посока е преместването на услугата „Проверка на сметка“, която от месец август може да се ползва само от клиентите, регистрирани за електронна фактура. „Преместването на функционалността има за цел да ограничи възможността за неправомерен достъп до фактурите на клиентите на ЧЕЗ и позволява гъвкавост и удобство за съхранение на данните“, поясни Тодор Матев.

 

Радослав Димитров, енергиен омбудсман, напомни за предимствата на sms услугите, които са практични и удобни в съвременното забързано ежедневие и може да спестят средства и неудобства на клиентите, ако те са пропуснали да платят навреме своите задължения. Богомил Николов, председател на Българска асоциация „Активни потребители“, предложи sms-услугите да бъдат разширени, като в тях се включи и уведомяванея чрез sms или имейл при извършване на планирани ремонти на адреса на регистрация на клиентите.

 

От 2009-та година до момента над 74 000 клиенти са регистрирани за безплатните sms услуги – известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със sms. Само за първите 6 месеца на тази година регистрациите за sms услуги достигнаха 8 500, което представлява увеличение с 24% в сравнение със същия период на 2014 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4427 |09.10.2015 Анелия Клисарова: Ще работя с браншовите организации за правилните решения за града . 2| 4564 |08.10.2015 Проф. Мирчев и кандидати за общински съветници обсъдиха проблеми на таксиметровите шофьори . 4| 4212 |18.09.2015 Ердоган и Цацаров обсъдиха бежанския проблем . 1| 4574 |11.09.2015 Цачева: Идва ред да обсъдим промените в Наказателния кодекс за трафикантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads