Реклама / Ads
0| 4006 |28.06.2016 НОВИНИ

ЧЕЗ подмени повредения при кражба кабел, захранващ центъра на столицата

.
ЧЕЗ успешно приключи подмяната на увреден кабел 110 кВ, повреден при опит за кражба в средата на юни. Наглото посегателство застраши електрозахранването на централна градска част на София, като близо 20 200 клиенти в районите Сердика, Средец, Оборище, Възраждане и Подуяне бяха захранени алтернативно. Сигурността на доставките на ток за периода на възстановителните работи, в това число всички институции – президентство, парламент, Министерски съвет, НЕК и др. беше обезпечена само от една страна.
 

След инцидента ЧЕЗ предприе незабавни стъпки за възстановяване на целостта на съоръжението - оценка на техническите изисквания, подготовка за ремонтните работи и подмяна на увредения участък от кабела. Компанията организира допълнителни мерки за сигурност на резервното електрозахранване и удвои дежурните групи за периода на възстановителните дейности.


„Това поредно посегателство над мрежата на ЧЕЗ отне значителен ресурс – и финансов и човешки, тъй като усилията на много хора, както и близо 40 000 лева бяха насочени за справяне със ситуацията. За нас беше изпитание да защитим спокойствието и интересите на клиентите ни, на институциите, бизнеса и обществените заведения, тъй като беше нарушена целостта на съоръжение от ключово значение за сигурността на електрозахранването в София. Благодаря на всички колеги за професионализма и за усилията, които вложиха и, че успяха да възстановят нормалното функциониране на мрежата без нови инциденти“, каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

 

През 2015 г.  година ЧЕЗ вложи  3,2 млн. лв. за възстановяване на съоръжения, увредени при опити за кражби и кражби или това са 3,2 млн. лв. по-малко за подобряване и развитие на мрежата и услугите. Общо 33 600 клиенти на ЧЕЗ изтърпяха 183 броя прекъсвания в продължение на 3750 часа. ЧЕЗ призовава гражданското общество и институциите за тотална непримиримост към посегателствата върху елементи от електроенергийната инфраструктура на България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4916 |15.06.2016 Нагъл опит за кражба повреди кабел 110 кв, захранващ центъра на София и квартали от 5 столични района . 3| 4944 |01.06.2016 ЧЕЗ установи за 7 път кражба на ток от елитно заведение в центъра на София . 17| 4810 |26.05.2016 Нинова: Правителството готви кражба на ”Напоителни системи” . 0| 4435 |04.05.2016 Съдът остави в ареста катаджията, обвинен за кражба и подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads