Реклама / Ads
0| 3397 |08.11.2016 НОВИНИ

ЧЕЗ повиши сигурността на елзахранването на една трета от София

.
ЧЕЗ Разпределение България приключи най-мащабния си проект за 2016 г. – подмяната на кабел 110 kV в София и реконструкция на две подстанции. С реализацията му компанията повиши сигурността на електрозахранването на една трета от София. Това включва както домакинства, така и държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. Инвестицията е в размер на 2,3 млн. лв.
 

В рамките на проекта ЧЕЗ Разпределение България подмени стар маслен кабел с 2 километра и 250 метра нов сух кабел 110 киловолта. В резултат на ремонта ще бъде намален броят на авариите и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване. По-висока ще бъде сигурността на електрозахранването в 7 столични района – Люлин, Надежда, Илинден, Красна поляна, Възраждане, Сердика и Връбница.

 

„Благодарим на Столична община за подкрепата и съдействието, които ни оказаха при реализацията на проекта. Ще продължим да следваме своя общ план за развитие електроенергийната инфраструктура в съответствие с нарастващите нужди на гражданското общество и бизнеса“ каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Проектът беше изключително сложен и мащабен, като ние създадохме необходимата организация, за да се ограничат до минимум неудобствата за хората по време на ремонтните дейности. 75 хиляди клиенти в 29 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и сигурно електрозахранване благодарение на новия кабел. Като част от характеристиките му мога да кажа, че той не съдържа мед и не представлява интерес за крадците“ допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

 

Подмяната на кабела и свързаната с него реконструкция е част от програмата на ЧЕЗ Разпределение за модернизиране на електрозахранването на столицата. Компанията не спира да полага усилия в рамките на възможностите си да развива мрежата, за да предоставя качествена услуга. През последните 11 години ЧЕЗ разпределение инвестира близо 1 млрд. лева в обновяването на мрежата и подобряване на обслужването в Западна България. В резултат вече са подменени една трета от съоръженията, а загубите по мрежата са намалени наполовина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3807 |19.10.2016 Икономистите на БАН повишиха прогнозата си за икономическия растеж през 2016 г. . 1| 3670 |05.10.2016 Ген. Радев обсъди сигурността с австрийския военен министър . 3| 3780 |20.09.2016 Йовчев имал бизнес в областта на сигурността, но то не било проблем . 2| 4237 |16.09.2016 Първанов обяви Плевнелиев за рисков елемент в сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads