Реклама / Ads
4| 4789 |06.07.2014 НОВИНИ

ЧЕЗ Разпределение отново е сред най-зелените компании в България

.
За трета година дружеството е отличено за своето отговорно отношение към околната среда.
 

 

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД спечели второ място в категорията „Енергетика и технологии“ на националния конкурс „Най-зелените компании в България“ за 2013 г. Конкурсът се организира за четвърти път от b2b Media, за да отличи представителите на  българския бизнес, които са реализирали най-успешните и устойчиви екологични практики през изминалата година. Досега „ЧЕЗ Разпределение България“ АД е отличавано в три последователни години.

 

„За нас тази награда е изключително ценна, защото за трета поредна година доказваме, че работим с грижа не само за клиентите, но и за българската природа и общество. Амбицията е ни е да защитим това призвание и догодина и отново да се наредим сред „зелените“ отличници на България“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

Грижата за околната среда е сред основните за групата на ЧЕЗ в България. Като част от тази политика през юни 2013 г. мениджъри на ЧЕЗ в България засадиха 20 вечнозелени дръвчета в двора на ловешката детска градина „Радост”. ЧЕЗ е първата компания в България, която подкрепи маркирането на маршрути в Природен парк Витоша.  В рамките на проекта бяха монтирани стотици насочващи табели, освежена бе лятната маркировка, а стълбове на компанията бяха подменени и номерирани.

 

Освен, че се стремят да бъдат пример за обществото чрез различни доброволчески акции, компаниите от групата на ЧЕЗ в България предлагат услуги и мерки за ограничаване на вредното влияние на човешката дейност върху природата, като електронната фактура, чрез която насърчават клиентите да бъдат по-отговорни към опазването на природата. ЧЕЗ активно се включва в енергийното обследване и саниране на детски градини и училища, провежда образователни кампании за разясняване на необходимостта от повишаване на енергийната ефективност и начините за постигането на по-рационална употреба на електроенергията.


През 2013 г. ЧЕЗ монтира 106 нови метални платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда върху електрически стълбове в Западна България. За проекта си „ЧЕЗ Разпределение България“ АД получи награда в категорията „Инвеститор в околната среда" на Българския форум на бизнес лидерите през февруари 2014 г. Тя бе отличена измежду 7 аналогични проекта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4692 |30.06.2014 Спешна помощ отново на протест . 5| 4804 |21.06.2014 "Килърите" отново на съд . 0| 4626 |12.06.2014 РЕФАН отново спонсор на най-престижните спортни събития . 16| 5612 |31.05.2014 Ген. Тонев: Не реформа за Спешната помощ; да се построи отново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads