Реклама / Ads
0| 4487 |02.07.2015 НОВИНИ

ЧЕЗ реновира 24 електропровода в района на столицата до края на годината

.
Компанията ще подобри електрозахранването в Желява, Бистрица, Железница, Лозен, Мировяне и др.
 

ЧЕЗ започва реконструкция на 24 електропровода в района на столицата с цел подобряване на качеството на електрозахранването и намаляване на непланираните прекъсвания в 15 общини – Панчарево, Младост, Студентска, Изгрев, Средец, Искър, Сердика, Оборище, Надежда, Кремиковци, Слатина, Подуяне, Нови Искър, Люлин и Връбница.

 

Успоредно с ремонтите компанията ще извърши профилактика на всички трафопостове, които се захранват от електропроводите, както и просеки на сервитутните зони. Ще бъдат подменени 1560 изолатора, 5340 кг проводници и 72 стълба.

 

50 хил. лв. ще вложи ЧЕЗ в започналия ремонт на електропровод, който захранва селата Желява, Елешница, Потоп и Чурек. Компанията изгражда ново кабелно трасе, което ще свързва Горни и Долни Лозен и ще подобри електрозахранването и на двете населени места. Инвестицията е на стойност 61 хил. лв.

 

ЧЕЗ изгражда и нова въздушна мрежа ниско напрежение в с. Мировяне с цел подобряване надеждността на доставките на електроенергия. Вече са поставени 76 стълба и работата продължава. В обекта са вложени 100 хил. лв. Компанията планира да изгради и нов трафопост в селото с прогнозна стойност 90 хил. лв., за който все още очаква разрешение за строеж от общината. В началото на юни ЧЕЗ започна реконструкцията и на двата електропровода, които захранват Горубляне, Панчарево, Бистрица, Железница и Плана.

 

Във връзка с ремонтните дейности ще има кратковременни прекъсвания на електрозахранването през нощта с цел подготовка на съоръженията за безопасна работа, а за планираните прекъсвания, които се налагат за протичането на ремонтите, клиентите ще бъдат уведомени съгласно Общите условия. ЧЕЗ ще поддържа връзка и с кметовете на населените места, засегнати от ремонтите, с цел осигуряване на максимална информираност на клиентите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6181 |07.03.2015 Рецидивистът пребил до смърт Вероника в района на гарата . 1| 4828 |16.02.2015 Миков би звънеца на реновирана гимназия във Видин . 4| 4373 |08.01.2015 Терористите са се барикадирали, изведоха хората от района . 5| 4381 |22.12.2014 Откриха жив бедстващия мъж в района на връх Ботев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads