Реклама / Ads
0| 3657 |17.09.2016 НОВИНИ

ЧЕЗ влага 200 000 лв в подобряване на електозахранването на община Мездра

.
ЧЕЗ Разпределение България представи подготовката за есенно - зимния сезон в община Мездра. Проверка за предприетите дейности беше извършена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Тази година компанията инвестира над 200 000 лева в подобряване на електрозахранването за 8 села в общината. ЧЕЗ извърши ремонт на възлова станция „Елисейна“ и реконструкция на електропровод, която ще предоставя възможност за алтернативно захранване на засегнати населени места в района при възникване на повреди.
 
Служители на дружеството извършиха цялостна подмяна на изолацията на съоръженията и направиха просеки. Беше въведен в експлоатация нов, последно поколение дистанционно управляем апарат, чрез който ще се създадат условия за бързо локализиране и отстраняване на евентуални аварии по електропровода.

Реализацията на дейностите позволи да бъде подобрено електрозахранването в селата Зверино, Лютиброд, Елисейна, Игнатица, Оселна, Очиндол, Ребърково и Злидол, община Мездра, както и с. Еленов дол и с. Бовска Габровница, община Своге. В момента компанията изгражда изцяло ново трасе мрежа с дължина 800 метра, което ще минимизира влиянието на метеорологичните условия над мрежата, която досега частично се намираше в коритото на преминаващата през района река Искър.

„Запознахме на място министър Петкова усилената ни работа за подобряване на услугите за клиентите в района. Направихме всичко възможно хората тук да имат една спокойна зима. Разбира се, важно е и колко благосклонна ще е тя, тъй като всички хора сме безсилни пред стихиите, които природата ни поднася“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

Ремонтните дейности изискват обезопасяване на мрежата, за да могат служителите на компанията да работят безопасно по нея. Това беше и причината за кратковременните прекъсвания по време на реконструкциите, като компанията сведе до минимум неудобствата на клиентите. ЧЕЗ Разпределение България се ангажира да приключи с всички планирани дейности до края на октомври 2016 г. и да подсигури непрекъснатостта на електрозахранването през зимния сезон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3368 |11.09.2016 ЧЕЗ влагат 500 хил. лв. в технологии за по-бързо отстраняване на авариите . 0| 3959 |22.06.2016 200 000 влага ЧЕЗ за подобряване на сигурността на електрозахранването на 10 села . 0| 4421 |20.04.2016 ЧЕЗ влага 2 млн. лева в реконструкция на електрическата мрежа в Cофия област . 0| 4041 |17.04.2016 ЧЕЗ влага 269 хил. лв. за присъединяване на нови клиенти през април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads