Реклама / Ads
5| 5126 |08.10.2014 НОВИНИ

Чичкото ме пипаше горе...долу, казва детето с аутизъм

.
Дъщеря ми сподели за „чичкото, който я е ударил и след това я е съблякъл“. След това ми показа къде я е пипал. Пипал я е „горе... долу“.
 
Това разказа в сутрешния блок на бТВ Росен Симеонов - бащата на Анна-Мария – детето с аутизъм, за което от вчера стана ясно, че има съмнения да е било насилвано в училище.

Родителите решават това, след като един ден детето се прибира от училище без спортния си сутиен. След това дрешката е открита в учителската стая без да стане ясно как се е озовала там, никой не се и поинтересувал по думите на бащата за това. „Липсва обяснение как, защо и къде е свалено бельото на дъщеря ми. Става въпрос за спортен сутиен, който тя сама не може да свали”, разказа по същото време от ефира на Нова тв майката Радосвета Симеонова.

„Искам справедливост. Искам полиция, прокуратура да си свършат работата“, призова през сълзи бащата. „Един зам.-министър не може да говори по този начин – че се разсъблича и разголва сама. Аз не съм го казвал. Ми и аз мога да си напиша протокол. Аз никакъв такъв не съм разписвал“, разстрои се още повече Симеонов. Детето в момента не иска да излиза, превъзбудена е, обясни той. Трудно влиза в банята, явно там й напомня нещо – плочките ли, тоалетната чиния ли, не знам продължи той.

„Много внезапно започна да говори за това пипане. И към днешна дата говори, че чичкото я е пипал, показва места, които са страшни”, разказа Радосвета Симеонова.

Според Соня Милчева, социален педагог, срещата, която е била проведена по желание на бащата, не е била в съвсем добър тон, защото Симеонов бил предварително разстроен. „Тя беше проведена на 23.09. Ученичката е била при нас 4 учебни дни. През това време всички колеги, които са в режим на работа, по графици, са дали писмени обяснения. За нас няма случай и до момента остава въпроса дали ученичката е носела този сутиен или е бил някъде в джоба“, коментира педагожката.

По думите на Лазар Додев от МОН, който също гостува в студиото, е бил поискан доклад от директора на училището. „Тя пуска заповед всички учители и служители, които са били на работа в училището този ден, да дадат обяснения“, каза той, но допълни: „Започвам да си мисля, че говорим за нещо, което не се е случило. Детето до днес не е разговаряло с психолог и от 19-и септември не е на училище“. „Ако това Ви се беше случило, щяхте ли да го водите на училище“, нападна го бащата на Анна-Мария. Стана ясно, че директорката на училището, в което учи пострадалото дете, е в болница с тежки здравословни проблеми малко след случката.

Родителите първо се обърнали към класната, а на 29 септември подали и сигнал. Жалби са подадени в училището, 6-то РПУ, районата прокуратура, МОН, Държавната агенция за закрила на детето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4758 |08.10.2014 Шаламанов: Ако е саботаж в "Миджур", има пробив в сигурността на страната ни . 13| 4452 |08.10.2014 Стоилов: С ГЕРБ ще се консултираме, а не преговаряме . 12| 5317 |08.10.2014 Дупница се вдига срещу Бат Сали от ДПС . 1| 4782 |08.10.2014 ЦИК обявява резултатите в четвъртък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads