Реклама / Ads
0| 6183 |27.05.2010 НОВИНИ

В "Чиновниците" задържани двама от НАП, искали 200 000

.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи за Агенция “Фокус”, че при специализирана полицейска операция в Русе са били задържани двама служители на НАП, сектор „Големи данъкоплатци,” рекетирали голяма русенска фирма.
 

„Двама служители на НАП, от сектор „Големи данъкоплатци” са били задържани при специализирана полицейска операция с кодовото име „Чиновниците” в центъра на Русе. Операцията по задържането, което бе реализирано днес, е продължила десетина дни. Служителите на НАП са заплашили собствениците на русенска фирма с акт в размер на 1 200 000 лв. Впоследствие са предложили „уреждане” на въпроса с акт в размер на 340 000 лв. и превеждане по сметките на фирма на други 200 000 лв.

Впоследствие от фирмата са потърсили съдействието на полицията и рекетьорите днес бяха задържани” – заяви министър Цветанов.

Министърът на вътрешните работи уточни, че директорът на НАП Красимир Стефанов е бил в течение на разработката.
Министър Цветанов е уведомил и министъра на финансите Симеон Дянков, който днес е посещение.

Нееднократно съм предупреждавал нашите служители да внимават и да не правят подобни рекетьорски изпълнения. Това, което ще предприема, е, че двамата служители ще бъдат отстранени веднага и ще започне дисциплинарна процедура срещу тях”, каза Красимир Стефанов.

За дирекция „Големи данъкоплатци” до момента не е имало подобни сигнали. „Пак казвам, че това, което се случва, е много обезпокоително. Ще бъда безкомпромисен към подобни наши служители, без значение от кой сектор са и на какво ниво са”, каза директорът на НАП.

„Преди две седмици предупредих всички наши служители, че има множество сигнали до нас и че текат съвместни разследвания и проверки с МВР. Пак предупреждавам, че освен това има още доста сигнали, които се проверяват. Така че – нека нашите служители си опичат акъла” – каза Красимир Стефанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4924 |17.05.2010 Двама българи загинаха при катастрофа в Кипър . 2| 4725 |11.05.2010 Хванаха младеж, намушкал двама в столицата . 5| 5128 |27.04.2010 Съдът пусна още двама "Недосегаеми" . 4| 4615 |24.04.2010 Бензиностанция се взриви, двама загинаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads