Реклама / Ads
14| 6877 |29.05.2010 НОВИНИ

"Чисто море": Денонсирайте споразумението за Бургас-Александруполис!

.
активисти на сдружението протестират
От сдружението искат референдум за денонсиране на споразумението между България, Гърция и Русия за изграждане на петролопровода Бургас - Александруполис.
 

Сдружение "Чисто море", Сдружение за граждански инициативи, ПП "Зелените" и Асоциация на Бургаския залив стартират от 01.06.2010 г. гражданска инициатива с искане за РЕФЕРЕНДУМ за денонсиране на споразумението между България, Гърция и Русия за изграждане на петролопровода Бургас - Александруполис, сключено от правителството на Република България с правителствата на Руската федерация и Гръцката република на 17март 2007 г. и ратифицирано от 40-то НС на 30 май 2007 г.

Всички виждаме, че и най-богатите и технологично напреднали САЩ и Англия вече два месеца не могат да се справят с нефтения разлив в Мексиканския залив! Подобна екологична катастрофа чака и нас, още повече, че България не разполага нито с финанси, нито с технология за борба с петролен разлив!

Нека съберем необходимите 500 000 подписа
, призовават от сдружението и настояват НС да проведе този референдум.

Frognews.bg напомня, че жители на Поморие и Несебър учредиха сдружение "Чисто море" през май миналата година. Сдружението е с нестопанска цел и имаше идея да обедини най-вече жителите на черноморските общини против изграждането на монобуйовете на проекта Бургас - Александруполис. Има загрижени авантюрата "Бургас-Александруполис" да излезе максимално евтина на петролните олигарси, обяви за Frognews.bg председателят на Сдружение "Чисто море", арх. Камен Шипков. Той напомни и красноречивата цифра 97% "против" петролопровода, изявена в трите референдума в Бургас, Созопол и Поморие миналата година. Настроенията на жителите на черноморските градове оттогава не са се променили, тъкмо обратното - намерението на хората е да се борят още по-енергично срещу проекта, който заплашва екологичното равновесие и поминъка на региона.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8195 |28.05.2009 Жители на Поморие и Несебър учредиха сдружение "Чисто море" . 4| 4770 |07.05.2009 Guardian: Споразумението за Южен поток се отлага . 4| 5696 |25.07.2008 Парламентът ратифицира споразумението за "Южен поток" . 0| 4788 |15.07.2007 Семействата на болните деца приеха споразумението, присъдите на медиците вероятно ще бъдат отменени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads