Реклама / Ads
6| 15174 |23.10.2019 ЪNDERGROUND

Читатели пред Фрог: В Плевен масово се купуват гласове; ГЕРБ напразно чакаха Борисов

.
В плевенския регион масово се купуват гласове в полза на една от големите партии. Цената скочи до 100-120 лева на човек. Това разкриха пред Фрог нюз плевенчани, които следят отблизо хода на кампанията в града. По думите им в купуването на гласове са ангажирани основно лица от криминалния контингент.
 

Източниците ни обясниха, че тепърва се обмисля да бъдат "стимулирани" гласоподавателите, за да успее кандидатът за кмет на ГЕРБ Мирослав Петров да стигне до балотаж. „Големият въпрос е дали тези средства да се дадат сега, за да стигне до балотаж, или да се пазят за втория тур“, допълниха хората. Припомняме ви, че социологическите проучвания на този етап отреждат на Петров между второ и трето място.

Твърди се, че не малко пари се раздавали и за преференции.

Именно заради тях боричкането между кандидатите за общински съветници силно се изострило. Плевенските избиратели са объркани и от друг любопитен факт. А то е, че Мирослав Петров, известен повече като Миро Николов, докато работел в полицията, бил особено приближен до червен плавенски депутат. Приятелството им не е било тайна за никого в Плевен. Сега, обаче хората недоумяват каква е истинската „боя“ на гербаджията...

 

Местната организация на ГЕРБ била като попарена, след като преди два дни премиерът Бойко Борисов посети Кнежа, но не пожела да се отбие в Плевен, въпреки близостта на двата града. Говори се, че лидерът на ГЕРБ още не е простил на местната структура за поредицата загуби на избори. Не се изключва възможността до него да е достигнала информация, че съпартийците му в региона правят опити да заложат на купения вот. Източниците ни споделиха още, че местната полиция няма да има смелост да реагира, тъй като краката на повечето шефове се клатят, заради избухналия неотдавна корупционен скандал и получените данни за сериозни обвързаности с местни бандити.

 

Припомняме ви, че след евроизборите Борисов се зарече да разтури структурата на ГЕРБ в Плевен и Добрич. “Няколко организации или ще ги разформировам, или наново ще ги правя. Добрич, Плевен – ще чистя всичко до корен, в това може да бъдете сигурни”, заяви Борисов пред журналисти. Малко след това лидерът на областната организация на ГЕРБ в Плевен Владислав Николов бе заменен с Мирослав Петров /Николов/.

 

 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10207 |01.10.2019 Само във Фрог: Синът на скандален и осъден общински съветник от ДПС в Плевен напира да го замести в местния парламент . 9| 19230 |25.09.2019 Само във Фрог: Неизвестен ”USER”* написал за 7 мин. 636 страници от обвинителния акт по ”Делото КТБ” . 10| 23042 |19.09.2019 Само във Фрог: Страх разтресе плевенската полиция, след като пуснаха Мечката на свобода . 19| 25620 |10.08.2019 Кой предупреди 20-те издирвани от ГДБОП и прокуратурата и те се скриха? Къде са босовете?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads