Реклама / Ads
16| 4849 |17.04.2009 НОВИНИ

Член на бандата, отвлякла Киров, май пропял

.
бизнесмена Киро Киров
Сред бандата, отвлякла Киров, най-вероятно е възникнал конфликт за това как да се раздели плячката от откупа.
 

 

Има свидетел, който е защитен по всички законови изисквания; ще се използват всички възможности на закона около случая с отвличането на бизнесмена Киро Киров, оповести по БТВ заместник-градският прокурор на София Роман Василев. Новината, че разследващите разполагат с ключов свидетел срещу бандата, отвлякла бизнесмена Киро Киров, разпространи Дневен Труд, позовавайки се отново на Роман Василев.

 

След плащането на откупа за Киров сред бандата, която го отвлякла, най-вероятно е възникнал конфликт, мафиотите може би се скарали как да разделят плячката и неколцина са останали недоволни, информира още Дневен Труд.

Свидетелят решил да даде показания срещу съучастниците си, защото бил изолиран поради тяхната мнителност. Криминалистите смятат, че в такива случаи нароченият за предател често “пропява”, за да се защити от предполагаемо по-тежко наказание от страна на бандата.

Дали случаят с ключовия свидетел на прокуратурата е точно такъв и дали от показанията му ще станат ясни имената на тартора и редовите членове на престъпната група, как тя действа и дали нейно дело са и други отвличания, Роман Василев отказа да коментира. Много е възможно обаче именно “черната овца” в бандата да хвърли светлина по случая “Киров”.
Тези дни полицаи правят масови проверки на всички БМВ Х5 в столицата, независимо от цвета им, видя екип на Дневен Труд. Именно такива джипове бяха забелязани по време на похищенията на Киров, Салех Асил, Ангел Бончев и Георги Георгиев-Жоро Пурата, коментира още вестникът.

 

Самият Киров научил новината от медиите и бил шокиран, обяви той по БТВ. За това, че е поканен в прокуратурата, за да даде повече информация по случая, той също чул от телевизията.

 

В България няма истинско пазене на свидетелите, затова проблемите у нас са големи, коментира по темата независимият депутат Мария Капон. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4594 |17.04.2009 При отказ от пушене, вдигат отпуски и заплати . 1| 6144 |17.04.2009 Днес е Разпети петък, скърбим за Спасителя . 3| 5125 |16.04.2009 От НДСВ са подали жалба в съда срещу сделката за сградата на НАП . 6| 4798 |16.04.2009 Безработицата през март с лек скок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads