Реклама / Ads
6| 12164 |02.03.2017 НОВИНИ

Човек на Пеевски в МВР разпределя парите от ЕС за границата

.
Зам.министърът на вътрешните работи Маринела Белева, доверено лице на Цветлин Йовчев и модела „КОЙ”, който се възпроизвежда в МВР последния месец, ще разпределя парите от ЕС за осигуряване на безопасност по границите ни, научи Фрог нюз.
 
През септември м.г. съветът на Европейския съюз реши да отпусне на България общо 160 млн. евро, на два транша, за охрана на южната и морската ни граници.

Според плана, изготвен от предишния управленски екип на МВР начело с Румяна Бъчварова, парите трябва да се изразходват за за подобряване на охраната по браздата с Турция. Става дума за около 124 млн. евро.

 

Със 100 км ще бъде удължена и сензорната система по границата с Турция, ще се купят и 4500 устройства за комуникация на граничарите, тъй като по браздата няма покрие на мобилни оператори, а те използват т.нар. система „Тетра”. 5,7 млн. лева отиват за разходи за командировки, гориво и поддръжка на техниката. Други 5 млн. лева ще са за преместването на един от бежанските лагери от София в провинцията. 2 млн. лева са за доброволното връщане на бежанците.

 

С тези пари ще се купят  420 джипа, хеликоптер и нови камери.  Други 20 млн. евро ще се изхарчат за нелегалните мигранти, които вече са у нас, както и 15 млн. евро, с които да се подготвим при бъдещ мигрантски натиск.

Сега грижата за всичко това пада на раменете на Белева. Дамата бе едно от първите скандални назначения от страна на служебното правителство на Огнян Герджиков. През 2013 г, с идването в МВР на Цветлин Йовчев дамата става негов съветник. Тя идва от финансовата дирекция на ДАНС.

 

След което само за ден е произведена в чин „комисар” и назначена за шеф на дирекция „Планиране и управление на бюджета”-МВР. На 5 август 2014 г. в последния си работен ден като министър Йовчев освобождава Белева и тя отива в аналогичната дирекция на ДАТО. Ръководител на ДАТО е кадърът на ДАНС и библиотекарската групировка около кръга „КОЙ” Цветан Китов.

Дейността на Белева като главен финансист на МВР е крайно печална, припомнят полицаи.

 

"В МВР след нея останаха 200 мн. лв. дефицит, опасност полицаите да не получат заплатите си, закриване на ведомствените столове и опит храненето на униформените да става с кетъринг от фирми на модела „КОЙ”. След Белева няма дърва за огрев на полицаите командировани на границата, няма пари дори за гуми за патрулните автомобили", припомнят униформените.

 Липсата на средствата се установява и след финансов одит, поръчан от служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Сега дамата ще разпределя европейските пари за границата. Можем да си представим КОЙ ще се облажи от тях, коментират полицаи.

 

Междувременно министър Пламен Узунов, станал популярен като Листовката или Мрън-мрън, продължава чистката на началници в МВР. След отстраняването на директорите на областните полицейски дирекции в Перник и Пловдив, вчера е отстранен и директорът на  столичното Девето РПУ комисар Николай Бонев, научи Фрог от запознати. На негово място е назначен антимафиот от сектор „Контрабанда” в ГДБОП.

 

Бонев е бивш служител от отдел „Убийства” на СДВР, протеже на уволнения главен секретар на МВР Георги Костов. Преди да поеме най-голямото и най-тежко РПУ в столицата, Бонев бе началник на Първо РПУ.

Както Фрог писа в близките дни се очакват още кадрови рокади и сътресения в МВР, което е изпаднало в пълен управленски хаос, заради неадекватните действия на ръководния екип.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14750 |28.02.2017 Само във Фрог: Пеевски продава марките на "Булгартабак" на „Бритиш американ табако” . 12| 12242 |24.02.2017 ГЕРБ влезе по Пеевски в кампанията; Горанов мълчи за корупцията . 1| 3814 |21.02.2017 Шефът на ВКС обеща проверка за разпределянето на делото на Ценко Чоков . 9| 12122 |20.02.2017 Цветан Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads